att försöka rädda de dimhöljda bergens gorillor


Bild lånad härifrån 

Bild från National geographic Sverige

Inez & Willes insamlingdet finns många viktiga saker att stötta i livet. till exempel ger jag varje månad pengar till cancerfonden och vi stöttar WWF med pengar varje månad för att försöka rädda tigern från att utrotas helt.

vet ni att det bara finns ca 3200 tigrar kvar? tretusentvåhundra. vet ni hur snabbt den där siffran kan vara noll? allt för snabbt. och den dagen den är noll, då är det för sent, då finns det inga tigrar kvar. det är en tanke som egentligen inte ens går att tänka.

vet ni hur många bergsgorillor det finns kvar i Afrika då? 880 individer. det är en sån fruktansvärt tankeställare för mig att jag får ont i hjärtat när jag tänker på det. på grund av tjuvjakt, skogsavverkning och sjukdomar (spridda från människan) har antalet drastiskt minskat och det finns alltså nu färre än 1000 bergsgorillor kvar.

880... en naturkatastrof och den siffran kanske är noll på några sekunder. och då står vi kvar här, i en värld utan bergsgorillor, i en värld där våra barn och barnbarn och deras barn bara kommer att kunna läsa om bergsgorillor i böcker och se  dem på film i De dimhöljda bergens gorillor.

det är inte en värld jag vill leva i, det är inte den världen jag vill lämna efter mig. och jag kan inte hjälpa alla, jag skulle gärna samla in pengar till precis alla bistånd, hjälpaktioner, forskningsprojekt i hela världen men det går ju inte.

men jag kan göra lite.

och ni kan hjälpa mig.

jag har startat en insamling via WWF för att försöka rädda bergsgorillorna. nu önskar jag att ni hjälper mig och mina bonusbarn med det. för jag har startat insamlingen i deras namn, för att det ska finnas bergsgorillor kvar när de är vuxna och får egna barn.

allt annat vore så fruktansvärt.

så snälla, gå in på Inez & Wille hjärta bergsgorillor och hjälp oss hjälpa. sidan är i WWFs regi och där kan ni också se vad pengarna kan/ska användas till.

tack.
Kommentarer

  1. Oj vad viktigt. Måste kolla närmare på detta i helgen.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg