så jag drömmer mig bort

januari.

det är januari och jag drar halsduken närmare kroppen, drar ner mössan så lång det går över de lite vindpinade öronen och drar armarna allt tätare kring kroppen.

som om det skulle hjälpa mot den obarmhärtiga skånska vinden.

termostaten visar på en plusgrad men det kan omöjligt vara så varmt en eftermiddag i Malmö då blåsten tycks dansa salsa runtomkring min frusna kropp. och ingenstans finns det att gömma sig när de envisa, iskalla vindarna kryper innanför jackan och ner längst ryggraden så där så att axlarna automatiskt dras så långt upp mot öronen som det bara går.

som för att försöka förhindra att den där hemska kylan når min ryggmärgen och evig kyla. för då är det på något sätt över. förbi. ingen återvändo.

skånsk vinter. värre än något jag kan tänka mig.

så jag drömmer mig bort. till  varma, tyst kluckande hav omgivna av varmt smekande vindar och grönskande höga palmer som skänker skugga för den som vill ha. där en saltvattendränkt kropp snabbt torkar i den vänligaste av solar.

ja jag längtar. drömmer om turkosa hav och vita sandstränder, timmar i en solstol med en bra bok, något kallt att dricka. min mans lite sträva, varma hand i min lite mjukare under ett parasoll. med en ständigt smekande tumme över handryggen, som för att intyga mig att han fortfarande är kvar även när jag sluter ögonen.

jag längtar till något som får mig att glömma bort den här kylan för ett tag. för den är förödande för en som älskar värme och sol. så ja, jag drömmer mig bort, lever inte i nuet. för nuet är kallt, kargt och grått och inget som passar för någons drömmar. inte alls.

så jag blundar ett litet tag och hör kluckande vågor i mitt huvud samtidigt som jag vänder upp ansiktet mot en inbillad sol.

och för en stund är jag där, på en vacker sandstrand med ett lika vackert hav och jag ser min man vinka och le mot mig en bit därifrån, placerad på en stor vacker solsäng, en säng med romantiskt, vitt, tunt fladdrande tyg mjukt svepande kring sängstolparna, sådär som i en reklamfilm. och medan jag går närmare honom sprids värmen inom mig.

när jag tittar upp igen är jag lite varmare, lite mer hoppfull och har lite mer ork att stå mot den bryska skånska kylan. för jag vet ju att den kommer ge med sig, den gör ju alltid det till slut. det gäller bara att stå ut, ha tålamod och klä sig varmare.

men under tiden dagdrömmer jag lite.

om det är ok.

Kommentarer

  1. Ja, åh vad man längtar efter sol och värme nu! Även om jag tycker det är ok med kyla och snö.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg