och så startar dagen


det är lördag och jag tänkte beskriva hur en lördagsmorgon kan se ut.

jag vaknar antagligen näst sist i familjen, johan och inez är alltid uppe innan mig men jag slår definitivt wille som är en sjusovare utan dess like.
jag ligger stilla i sängen en kort stund men alldeles strax räcker jag mig efter mobilen där jag i tur och ordning kollar fejan, insta och aftonbladet. när jag är klar med dessa har jag förhoppningsvis vaknat till liv och det är dag att gå upp.

så jag sätter fart, en snabb dusch och sen en ännu snabbare insmorning med Bodyshops bodybutter, några drag med deodoranten och några raska drag med hårborsten genom håret. in i sovrummet, fram med nya underkläder, linne, favoritjeansen och en mjuk tröja. tillbaka in i badrummet nu, på med ögonkräm och ansiktskräm. smörjer ansiktet varsamt. när det torkat in i huden kommer primern fram, små duttar i ansiktet, smörja ut och känna sig sammetslen.

dags för sminket.

jag börjar med concealer, för att dölja det röda och det mörka under ögonen. hur svart kan man vara egentligen? sen jämnar jag ut hudfärgen med en underlagskräm från clinique. jag låter krämerna torka innan jag tar ett transparent puder för att låsa underlaget. nu är det dags för konturerna.

ögonbrynen kammas och målas omsorgsfullt och ögonen förstärks med en mörkbrun eyeliner. sen är det dags att "låsa" även de delarna med lite puder. sen tar jag en ljus skugga och placerar den på ögongloben innan jag tar en lila  eller brun ögonskugga och skapar lite dramatik. det är sen dags att böja ögonfransarna och färga dem svarta och långa med en bra maskara.

nästan klar.

nu återstår bara lite eyeliner under ögonen och lite solpuder eller blush på kinderna.

mejken är klar och håret fixas lite snabbt. nya drag med borsten, lite spray och sen är jag nöjd. det hela avslutas med några sput av min afvoritparfym samt smycken. jag är klar för dagen.

jag går ner för trappan och in i köket och tar fram två koppar och två kapslar kaffe. byter vattnet i nespressomaskinen och knäpper i gång maskinen. samtidigt tar jag fram en bunke, lite ägg, keso och fiberhusk. dags för kesobullar. medan jag bakar bullarna sprids en härlig kaffedoft i köket och strax står jag med en underbart härlig latte i min hand.

jag ställer fram smör, ost, räksallad, proviva mango, mjölk, rysk yoghurt, hemmagjord müsli, kokos, solrosfrön, honung och nötter och vanligt bröd. tallrikar, glas och bestick. alldeles strax är bröden klara och det är dags för en härlig lördagsfrukost med nybakat bröd och varmt kaffe.

familjen kommer och plötsligt går tillvaron från lugn och behärskad till kaotisk. det skickas saker över bordet, det sjungs, spills och äts allt för långsamt, vilket får syrran att bli tokig på lillebror och det får oss att tjata om att den där mackan verkligen måste ätas upp.

och så startar dagen.Kommentarer

  1. När äter ni frukost på helgerna? Det verkar vara sent. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yepp, i morse åt vi väl vid kvart i tio eller något sånt :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg