någon älskad


det har gått fyra år och sex månader.

femtiofyra månader.

ett tusen sexhundra fyrtiofem dagar

en del av ett liv, av vårt liv, vårt liv tillsammans.

mitt liv med den bästa mannen jag vet, den enda jag kan tänka mig och den jag alltid saknar när han inte är i närheten. den som står ut med mig när jag är grinig, som uppmuntrar mig när jag behöver det, som stryker mig över håret när vi sitter i soffan och tittar på film, som lägger en hand vid min ländrygg när han går förbi.

han som vet att jag alltid plockar ut den vackraste limen, han som vet hur rädd jag är för att flyga och som har gjort ett litet laminerat flygkort för mig att ha med mig, där jag kan läsa om saker som lugnar mig, om han inte skulle finnas till hands.

han som lärt mig köra bil, som ger mig frukost på sängen ibland och som går med på att köpa ett ljusrosa överkast när jag vill ha ett sådant. han som köper vackra smycken med eftertanke och som gillar att resa lika mycket som jag.

han som är mycket bättre än mig på att dammsuga, som suckar av njutning när jag drar handen genom hans hår, han som jag alltid vill kittla men inte får, han som gillar att ha det rent och snyggt omkring sig och som blir stressad av stök, precis som jag.

han som kan dricka champagne en onsdag för att vi är värda det, han som är pensionärsnoggrann i allt han tar sig för, han som är bra på att lyssna, coacha och råda. han som är en fantastisk pappa och som vill ge sina barn universum och mer därtill, han som jag somnar tryggt, tätt intill om nätterna.

han jag älskar.

min man.

min styrka.

min bättre hälft.

min johan.


Kommentarer

 1. Vacker kärleksförklaring.

  SvaraRadera
 2. Vad vackert du skriver Heléne! ♥

  SvaraRadera
 3. Sitter ensam i lunchmatsalen och blir lite tårögd när jag läser de finaste orden. Som dessutom handlar om mig! Älskar dig!

  /J

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg