lite vanligt hederligt vardagsrumsporrvardagsrummet

när jag låg sjuk där hemma tittade plötsligt solen fram och hela vardagsrummet lystes plötsligt upp. då det var ett par månader sedan detta skedde var jag kvickt framme med kameran för att dokumentera detta fenomen.

det är väl då man förstår hur vansinnigt mycket man saknar det där ljuset?

jag har nog sagt det innan men det tål att sägas igen. vi är inga trendmänniskor och vi byter sällan eller aldrig ut några av de stora möblerna. vi har valt våra möbler med omsorg och för att det ska fungera i längden, inte bara den här våren. så det är på intet sätt några revolutionerande bilder, ni har sett dem innan.

vissa saker fanns sen tidigare (soffa och Jetson tex), andra har vi skaffat gemensamt under några års tid och det saknas fortfarande taklampor då vi inte riktigt kunnat bestämma oss för vad vi vill ha och vad som passar in och vad vi kan leva med länge.

ja och så priset på de lampor Johan kan tänka sig förstås. de är i paritet med en bättre begagnad bil.

om vi säger som så.

och det är inget man snyter ur näven direkt.


det behövs tid

för det är ju det det tar, tid. att skapa ett hem. iaf för mig, ett hem är inget jag trendshoppar på nätet, ett hem är inget som görs om varje vecka (det är absolut så för vissa men inte för mig) ett hem är för mig ett ställe där jag trivs och känner mig trygg och hemma. fyllt med saker jag tycker om, som har en historia eller som jag fått av någon.

som de skinnklädda snurrpallarna som kommer från min mormor och som har funnit där i hela mitt liv.

eller fåtöljen vi köpte, den där sommaren det regnade så mycket att vi blev helt deppiga och var tvungna att muntra upp oss med något. vi tänkte egentligen bara kolla på ett bord som Johan sett men kom därifrån med något vi absolut inte tänkt oss men som vi båda velat ha.

eller pallen. pallen som min gamla klasskompis Martin har gjort. han som börjar bli känd och får sina möbler publicerade i både bloggar och inredningsmagasin.

ett hem för mig är där jag känner igen mig, min oas i allt kaos som pågår runt omkring utanför min hemmavärld.

sen finns det ju nya saker, givetvis. jag är inte helt blind för varken trender eller påverkan. men det går liksom inte längre än till färgen på kuddarna i princip och en eller annan plansch.


bloggvärlden

men i bloggvärlden kan jag ibland uppfatta det som att folk gör om sina hem i tid och otid. och anledningen till det är väl möjligtvis att jag läser många bloggar och att det alltid är en eller annan som möblerar om, renoverar eller köper nytt.

så egentligen gör nog inte folk om så mycket som man tror, det är nog mer en uppfattning jag själv skaffar mig när jag blandar och ger i bloggvärlden.

hur är det för er? trivs ni bäst när ni får möblera om ofta eller är ni som vi, saker står lite där de alltid stått för att de liksom hör hemma där och möblerna byts inte ut i första taget?


Kommentarer

  1. Underbart ljus i vardagsrummet! Fint ni har. Jag är nog lite mitt emellan. Har det mesta kvar i många år, men periodvis så får lite nytt komma in. Det kan vara nåt "nytt" från skogen, eller nåt "nytt" från loppis eller nåt helt nytt, trendigt eller inte trendigt.

    Just nu är vår soffhörna ett slags ingen mans land med tillfälliga soffor (den ena är sonens) och tv-bänk i väntan på att vi ska bestämma vad vi vill ha.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg