jag lovar ingenting.det börjar nu. året. känner ni?

hur det blåser nya, starka vindar, som bär oss mot nya äventyr och nya mål. hur vindarna tar tag i oss, föser oss framåt, tvingar oss till att ta oss vidare. ger oss styrka att sätta idéer i bruk, ger energi att ta tag i sådant som fått ligga ett tag, sådant som behöver ork, ljus och lite bestämdhet

och jag välkomnar det där, vad det nu än innebär. för det känns lovande i år, lite starkare på något vis. som om något fint kommer att hända bara man är uppmärksam på det. uppmärksam på livet.

jag lovar ingenting. varken nu eller när året skiftar från det ena till det andra. istället ser jag möjligheter, jag har så mycket att välja på. men i stället för att våndas ska jag omfamna valmöjligheten, att kunna få välja och vraka bland alla de härligheter som kallas livet. vilken otrolig förmån.

jag tänker.

om det är jag som väljer kan det inte bli fel, det kanske inte blir som jag tänkt mig men det blir inte fel.

och skulle det mot förmodan bli lite fel så är det inte hela världen. solen går upp och ner oavsett vilket jag finner trösterikt. kanske lär jag mig någonting, kanske händer det ingenting alls, kanske blir det konsekvenser. oavsett vad så kommer dagarna komma och gå. och misstag begravs med tiden medan framgång vårdas ömt.

det är så jag vill ta detta året. på ett inte allt för stort allvar. kanske mer se livet som en lek med mångt fler möjligheter än jag tidigare varit medveten om. jag vill öppna ögonen, sinnet och hjärtat och försöka göra det här året till det allra bästa möjliga.

oavsett vad det innebär.


Kommentarer

Populära inlägg