hon har ett sätt.


halva januari har gått och det känns inte som en hel evighet till våren längre. halva januari har gått och det är ljust lite längre varje dag. halva januari har gått och vårkläder, resorna vi ska göra och tankarna på trädgården upptar mina tankar

men just nu snöar det och himlen är smutsgrå och jämntjock, så där så att det känns som om det inte finns något bakom de där fluffiga täcket som sveper in staden i en kokong och som inte tycks vilja släppa taget så här i januari.

på marken blir det mest blött och slaskigt, Malmö ligger för nära havet för att de här små mängderna snö ska göra någon skillnad. men jag misstänker att jag kommer anlända till ett något vitare Hjärup i eftermiddag. byn blir som en sagoberättelse med snötyngda träd som hänger som klasar över de små gångvägarna som leder mig från stationen och hem. fåglarna i dammen, ni vet den med den lilla bron, kommer att försöka gömma sig i vassen och de röda och de vita fiskarna pockar inte vid ytan som vanligt.

men någonstans där lurar våren. knoppar har redan börjat brista, och denna gången gör det inte ont. för våren tvekar inte, det är en illusion, det har det kanske alltid varit. våren väntar, hoppas och tar sats för att kunna spränga den barriär vi kallar vinter. och när hon är här är hon underbar.

som alltid.

och vi kommer inte förstå hur det kan vara så härligt med vår, inte i år heller. och vi kommer lystet springa runt och peka på det ena tecknet efter det andra, liksom för att övertyga oss själva om att hon verkligen är här, hon den allra vackraste av årstider. hon som ger hopp, som värmer upp våra vinterkalla kroppar, hon som får hjärtat att nästan spängas av förväntan.

hon. våren.
men nu är det vintern, eller möjligen hösten, som härjar i mina trakter. och så får det vara ett tag till, men inte allt för länge bara för nu längtar jag efter solen och dess himmelsblå bakgrund, jag längtar efter värmande strålar mot mina kinder och rodnaden som uppstår av vårens första soltimmar mot en allt för blek hy.

så jag håller ut ett tag till, för jag vet att tids nog så kommer våren. och tills dess kan jag värma mig med sprakande brasor och tjocka duntäcken och vackra, vintriga sagobyar.

och det är ju inte så illa det heller.


Kommentarer

 1. håller med dig - även att det just här är snöigt finns det ändå en föraning om vår. mysig bild på dig!! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. UNDERBARA bilder som vanligt :) hoppas allt är bra med dig.

  Ny post ute...hur man gör om loppisfynd :)

  Ha en härlig vinterhelg

  LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

  SvaraRadera
 3. Längtar också efter våren, men just idag var det en underbar solig vinterdag med lagom mycket snö!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni verkar ha det så strålande fint uppe hos er. Hos oss är det mest slask eller så regnar det bort direkt. Inte så inspirerande.

   Kram

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg