en söndag i slutet av januari
faktiskt den sista söndagen i januari och det känns ju riktigt bra. hurra pga januari nästan över!

och i morgon är det måndag och jag hoppas kunna se fram mot massor av egentid med mannen, vi har haft barnvecka och hjälpt våra finaste vänner flytta så det har blivit extremt liten egentid så det längtar jag efter.

men idag har vi softat, även om jag och Inez har hjälp grannarna att bära kartonger en liten stund så har det varit en slapp dag med Mysteriet på Greveholm, sen frukost, fika på Burlövs Center, upphämtning av badlakan i Staffanstorp och en lagom sen middag och massor av tid framför brasan.

Förstår ni hur -6 grader känns för en som mig, som tycker att 20 grader inte är i närheten av varmt utan knappt ljummet.

jag.fryser.ihjäl.

och mina lår, vi ska inte tala om mina lår. tre timmar senare och de är fortfarande inte upptinade.

jag har sagt det förr. jag är född i fel land. min kropp är gjord för medelhavsklimat, varma vindar, ljumna hav och siestor av stora mått.

men nu bor jag här och får göra det bästa av situationen. skratta mig varm åt roliga glasögon som jag köpte till barnen idag och som direkt får en att le. dricka varma drycker och krypa så nära brasan det bara går. och se på film. ikväll blir det Call girl och det ser jag fram mot. krypa upp, nära mannen, luta huvudet mot hans axel och dra en filt över oss båda och känna hur vämen från honom förs över till mig.

och när natten är här iklär jag mig den varmaste av pyjamasar, drar på ett par raggsockar och kryper ner under det tjocka täcket. och lägger på en filt eller två.

sen kan jag sova.

och förhoppningsvis vakna upp lite varmare i morgon.

den sista måndagen i januari.

bara en sån sak!


Kommentarer

Populära inlägg