det e (snö)kaos mannen.

så kom då vintern till slut.

inte med buller och brak men lite i smyg. med isande kyla som känts långt i i benmärgen och som får mig att tända brasa efter brasa och dra filtar över mig när jag sover.

jag är ju som sagt en frusen en.

och fastän det bara är -6 ute så känns det om -19 och det är på tok för kallt för att jag skall fungera som en vettig människa.

men även om det är svinkallt att gå de ynka stegen ut till bilen på morgonen så blir jag snart varm då jag drar igång sätesvärmen i bilen och höjer innertemperaturen till 23 grader och fullt blås.

ahhh, ljuva, ljuva värme.

jag skulle kunna sitta i den där bilen hela dagarna om jag fick. alltså, jag behöver inte köra omkring, dock måste bilen vara i gång så att jag får min kropp uppvärmd. det hade varit grejer det.

men nu sitter jag inte i min bil och jag funderar på lunchrätter som kan göra mig varm inifrån och ut. vilket då är under förutsättning att lunchstället inte ligger för långt bort så att man hinner bli kall på vägen tillbaka.

det är världsliga problem jag sysselsätter mig med denna måndagsförmiddag. det hör ni ju.

ja, dagarna går ut på att behålla så mycket värme det bara går och befinna sig nära de värmekällor som finns tillgängliga.

en säng
en man (min)
en brasa
en bil med sätesvärme
maldiverna

lite så tänker jag medan jag drar på mig min tjocka dunjacka, snurrar den stickade sjalen ett extra varv runt halsen och drar ner mössan så långt ner över öronen det bara går och beger mig ut i "snökaoset".

skånsk vinter alltså.

jösses.

Kommentarer

Populära inlägg