den vackraste av himlar


en brinnande himmel

det var en fröjd att gå upp idag. för trots att det är måndag så var himlen och naturen så otroligt vacker den här morgonen att vi båda stannade till och beundrade den tavla som målades upp framför våra ögon.

dessa färger, dessa strukturer och denna ljuvliga uppenbarelse.

vi har saknat och längtat efter detta, allt det där vackra som gömmer sig om vintrarna men som då och då kan beskådas, som för att inte låta oss glömma bort hur underbart vacker jorden kan vara.

det är lätt att glömma det. när molnen är regntunga, grå och hotande och dagsljuset inte når fram, då trädens alla blad är borta eller bruna, då vinden viner och tvingar oss att stanna inne, då alla runtomkring oss dör.

då är det lätt att glömma hur vackert det kan vara.

men i morse var det lätt att se det igen, jorden visade sig från sin allra vackraste sida och jag kände hur jag fick lite extra livskraft, en extra push sådär. och det kändes makalöst skönt att få den knuffen en måndagsmorgon i mitten av januari då det egentligen kanske inte finns så mycket att glädjas över.

så jag är tacksam att moder jord gav oss lite hopp om ljuset, värmen och livet idag. jag tror att vi är många som kan behöva det så här mitt i allt mörker.

lite ljus
lite hopp
lite värme.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg