bastukatten

lilleman.

så kom (o)turen till mig. kroppen värker, tröttheten är oändlig och det är täppt både här och där. jag har i princip legat nedbäddad sen klockan fyra i går eftermiddag och så lär det nog fortsätta en dag eller två. vilken tur att jag då har en varm, gosig katt att värma mig med.

ja för han var inte ute så länge, det räcker med att bli lite kall om tassarna så kommer han infarande i ett jehu. han är en väldigt bekväm katt, mr Lilleman.

som igår. igår badade vi bastu. eller, ja, jag skulle försöka svettas ut influensan, ensam, då jag hörde ett högljutt klagande utanför bastudörren. det var bara att öppna och släppa in honom.

så låg han där, bredvid mig på först på översta slafen, och gottade sig. men efter ett tag blev det nog lite för bra för då hoppade han lojt ner till den undre bänken och placerade sig i ett perfekt läge framför kaminen. sen låg han där och vred och vände på sig som om han inte kunde njuta nog av värmen som omgav hans pälsklädda, underbara kattkropp.

faktum är att han låg kvar även efter att jag bastat klart. givetvis med bastuagregatet avstängt och öppen dörr men ändå.

tok.

Lilleman alltså, bastukatten min. hur går det inte att älska en katt som är så bekväm, gosig och tjock. ja, för han har ju lite mage, det har han ju. men det tycker jag man kan få ha när man är nästan 15 år och på väg in i ålderdomen.

då får man klaga högljutt utanför bastudörren, sova tjugo timmar om dagen och äta nästan hur mycket skinka man vill.

och så får man sova tätt intill en Lillemanälskande matte i soffan, i sängen eller i knät.

eller i bastun. i bastun går också bra.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg