att vänta på ljuset

snö

det är vackert ute där vi bor. inte allt för många bilar som färgar snön smutsigt brun, så som det lätt blir i stan. här ligger snön kvar och bildar ett vackert landskap och trädgården är nästan orörd sånär som på några kattspår och små, små spår efter en eller annan fågel.

och ljust, det blir ju så ljust.

det är kanske det bästa med snön, hur den lyser upp allt inomhus. det blir verkligen stor skillnad för oss med ett hus från 80-talet med mörka överhäng som stjäl en del av solljuset. fantastiskt bra på sommaren då det håller huset svalt, lite mindre bra på vintern eftersom det stänger ute det lilla ljus som finns.

så fram tills dagarna blir ännu ljusare så får snön gärna ligga kvar och lysa upp vår inomhustillvaro. för vet ni, det går snabbt nu, dagarna är redan över en timme längre än för en månad sen och om ytterligare en månad kommer dagarna vara mer än två timmar längre än idag, i alla fall här i södra Sverige.

det är väl verkligen något att se fram mot?

det ser i alla fall jag fram mot!


Kommentarer

  1. Håller med. Ljuset som snön ger är så härligt och bara det att det faktisk är en timme ljusare nu betyder också så himla mycket. Klart du ska komma 3e maj, skulle ju vara kul att ses igen, och det kommer att bli GRYMT!
    kram

    SvaraRadera
  2. Helt klart stor skillnad på ljuset nu om eftermiddagarna! Härligt! Kram Sara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg