Min mat.


Mat för en lågkolhydratare.

Tänkte att det kunde vara lite spännande att se vad jag handlar för mat gällande LCHF:andet. Är det sjuka mängder fett, är det så "onyttigt" som folk vill tro? Eller är det bara en mer balanserad kost jämfört med den kolhydratstinna kost jag ägnat mig åt de senaste 25 åren?

I bilden nedan ser ni gårdagens shopping och där finns absolut en del kolhydrater. Men det är ok, för min kropp fixar det. Inte hela tiden, inte några mängder men lite grann.

Det finns olika "skolor" inom LCHF, man kan vara strikt, normal eller liberal och allt utgår från hur mycket kolhydrater du stoppar i dig per dag.

Vill du äta strikt? Ja du ska du max äta 20 gram kolhydrater per dag.
Vill du äta normalt? Då äter du mellan 20-50 gram kolhydrater per dag.
Vill du äta liberalt? 50 -100 gram kolhydrater per dag.

Här kan man alltså välja helt själv vart man vill befinna sig och jag tror att många som gått ner sina kilon med LCHF går på en ganska liberal form av LCHF efter det. Men det är bara min egen misstanke.Jag äter inga mängder fett. Däremot äter jag fullfeta produkter så som Bregott, riktigt Smör, standardmjölk, grädde (40%), fet naturell yoghurt, ost, korv med hög kötthalt osv. Jag äter mycket grönsaker, blomkål, broccoli, ärtor, gurka, tomat, vitlök, lök, squash, champinjoner, paprika, brysselkål mm.

I gårdagens handling la jag till lite nya saker, skagenröra, bönpasta och två sorters bredbar ost. Utöver det blev det svenskt nötkött, ägg, vitlöksost, low carb pasta (var tvungen att prova), honung (naturligt sötningsmedel), frallmix och lite finn crisp.

För mig känns det här som en balanserad och bra kost. Lite kött, fullfeta produkter, lite kolhydrater och mycket grönsaker.

Så det är så jag äter. Bra fetter, bra grönsaker, kött, ägg, fisk och diverse ostar. & det mår iaf jag superbra av.Kommentarer

Populära inlägg