Jag förbereder mig för afternoon tea
söndag.

Vädret är galet tråkigt och nu väntar jag med liv och lust efter ljusslingor, adventsljusstakar och annat som livar upp tillvaron. För det mörkret som råder just nu? Inte min smak, inte min smak alls. Det är mörkt både dag och natt, på dagarna pga av molnen och regnet och på kvällarna är det ju natten.

Såklart.

Jag försöker iaf pigga upp mig själv med lite tillställningar. I går hade vi fina vänner på besök, åt fars dagtårta, lagade mat och satt framför brasan.

Idag, idag ska jag ha bokbytarafternoon tea men några alldeles utmärkt galanta damer. Vi ska dricka te, äta scones, snittar, muffins och petit chouxer. Samtala, skratta och höra en massa skvaller (hoppas jag). & så ska vi byta böcker. Alla tar med sig lästa böcker som de inte vill ha eller som de färna vill att någon annan ska läsa. Sen lägger vi böckerna på ett bord och väljer i tur och ordning nya böcker att läsa. Bra för både miljön, plånboken, litteraturen och våra sinnen.

Jag hoppas det blir en strålande eftermiddag. Sällskapet är iaf det allra bästa för att så ska ske. Men nu måste jag sätta igång med förberedelserna. Massor att baka, fixa och pynta inför eftermiddagen.

Hej på en sväng!


Kommentarer

Populära inlägg