En uppmaning.

*gäsp*

Jag är rackarns trött efter allt för lite sömn två dagar i rad. Vilket tar ut sin rätt nu. Vi har i kväll varit och lämnat både matkassar och en klädkasse till en familj i Malmö med allt för dålig och trasslig ekonomi. Jag hoppas verkligen de kan sova lite lättare i natt. & vakna till en god frukost i morgon och ett par varma vantar att trä händerna i.

Det är ju så lite som behövs för att en människa ska känna sig lite bättre i alla fall, för att en ung flicka ska kunna få stråla så som det var tänkt och för en mamma att andas ut lite. & vi kan diskutera vems fel det är i dagar och veckor men för mig spelar det ingen roll. Det var så här i slutet på nittiotalet och det är så nu igen. Skillnaden var nog bara att då, då fanns det ingen att be om hjälp.

Men nu är jag trött, vi stannade i Malmö för att äta middag, orkade inte laga någon mat idag så det var det bästa alternativet, och strax är det nog läggdags för den här "unga" damen.  Har just nu både hängande nacke och hängande ögonlock.

Men jag vill återigen uppmana alla att kolla upp Matkassen på facebook. Kanske har du avlagda kläder hemma som inte kommer till användning men som någon annan kan ha glädje av. Kanske har du lite pengar över att köpa mat till någon annan för. Pengar du klarar dig utan den här månaden. Det kan handla om en hundralapp eller två som förvandlas till mat. Men medmänskligheten som syns igenom är så mycket större än den totala summan, den är värd allt. & jag tror att när vi sträcker ut en hand för att hjälpa en annan människa så ger vi dem också styrkan att orka kämpa, för att någon gav dem energi precis när de behövde det. De är inte helt ensamma i denna världen och det tror jag att de förstå och känner.

Så min uppmaning ikväll är att göra något bra för någon annan. Det är så lite begärt för dem som har så att de klarar sig.

Så.

Matkassen. 

JUST DO IT!


Kommentarer

  1. Jag hittade matkassen och håller ögonen öppna för att kunna göra skillnad för någon som behöver medmänsklighet där samhället i övrigt misslyckas.
    Hoppas du sov gott och känner dig utvilad idag! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg