Eftermiddagste och nya underbara böckerVilken succé!

Det här ska jag och mina kompisar definitivt göra om (ska bara läsa ut en massa böcker först).

Inför dagens träff bakade jag LCHF-scones, gjorde snittar med kräftröra altenativt äggröra och plockade fram köpemuffins, gifflar och Finn Crisps. Till det hade vi vispad grädde, två olika sorters marmelad, äggröra (creame fraich, senap, salt och ett hårdkokt ägg), skagenröra och smör.

& om det var gott? Så gott, så gott. Det var väldigt länge sen jag åt scones och drack te men det ska jag minsann passa på att unna mig de kvällar då det är kallt och ruskigt ute och man bara behöver lite härlig matkärlek. Te är ju faktiskt väldigt väldigt gott.

Jag åt bara sconesen och Finn Crispsen men jag var helt klart vansinnigt sugen på snittarna. Men då de inte var LCHF så hoppade jag faktiskt över dem. & lika bra gick ju det.& när nästan allt var uppätet och vi hade pratat av oss lite så där lagom mycket var det dags för det stora bokmomentet. Alla hade tagit med sig x antal böcker som de ville byta bort mot något annat eller som de tyckte att någon annan kunde få läsa. Så på bordet låg det till slut 38 olika böcker att välja mellan.

Himmelriket för en bokälskare som jag, ja eller för oss allihop kanske till och med.

Sen slog vi en tärning om vem som skulle börja och efter det gick vi laget runt, plockade en bok i taget tills inga böcker fanns kvar att välja. & det kändes ju helt fantatiskt att ha sex helt nya böcker att läsa, varav flertalet av dem var sådana som folk sa var skitbra.

& det roliga med det här är, förutom det uppenbara att man får gratis böcker, är att man kanske läser böcker som man själv inte skulle ha köpt, böcker som man kanke kommer att älska men som tidigare helt gått en förbi. & eftersom jag gör det här med mina vänner (som inte är några knäppisar) så vet jag att böckerna antagligen kommer vara väldigt bra.

Så det är en alldeles utmärkt söndagssyssla som jag verkligen rekommenderar. Bjud in dina vänner på te, kaffe, kalas, fest eller vad det nu kan va, be dem ta med böcker och byt sedan sinsmellan. & njut av att du alldeles strax har en hel hög med nya böcker att förlora dig i.

För det är vad jag planerar att göra!Kommentarer

Populära inlägg