Stormen SimoneMåhända är det överdrivet men det är minsann bättre att ta det säkra före det osäkra. Speciellt när tågen hotar med att sluta gå. Då lyssnar man och tar sig hem illa kvickt.

Så nu är jag på väg hem genom ett ännu bara milt blåsigt Skåne. Jag tar det tröga och lite långsamma Pågatåget, för att slippa byta tåg och för att kunna jobba hela tågresan ist för halva som det blir när man hattigt måste byta tåg och stå och vänta på perrongen och sånt. Nu kan jag sitta här, i tyst kupé, skriva min rapporter, läsa in mig på saker jag bör läsa in mig på, göra en mall för framtida bruk.

I lugn och ro.

& så kan jag slänga en blick ut genom fönstret, undrande, hur kommer det se ut i morgon? & så funderar jag på hur många klass 3-varningar jag varit med om och det är faktiskt inte speciellt många. Var Gudrun en klass 3-varning? Innan hon bröt sönder och härskade i våra skogar?

Nåja, det lär vi väl märka. Just nu är jag bara tacksam att informationen varit så tydlig och specifik gällande tågen. Hade ogärna fastnat i Helsingborg ikväll och inte kunnat ta mig hem.

Men nu är jag på väg och det känns bra att komma hem i tid och veta att just det där med hemfärd, det behöver jag inte oroa mig för. Så kan jag krypa upp i soffan med datorn och fortsätta jobba när jag kommer hem.

& invänta Simones framfart.Kommentarer

  1. Ja det knäpper/smäller lite väl i fönstren nu tycker jag, tur jag är inne och ska snart sätta mig framför tv och titta på galan. Ha en blåsigt kväll Karin

    SvaraRadera
  2. Då hoppas jag att du hann hem i tid och att den här himla stormen snart lugnar sig! Kram Sara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg