På väg mot någonting annat.
HÖSTEN 

 Ja vi tjatar om ju hösten, vi svenskar. För väder, det är vi bra på att diskutera, vi är ju det. Kanske beror det på hur mycket vädret påverkar oss, hur färgerna ändras, hur kylan, värmen, fuktigheten gör sig påmind på vår hud och även innanför den. Vi drivs av sol, värme, regn, vind och snö. Allting har sin stund  verkar det som, men för mig är det egentligen bara två tillstånd som tilltalar mig, mycket snö och blå himmel eller strålande solsken och blå himmel. Det där gråa mitt i mellan kan jag vara utan.

Även om färgerna är fantastiskt vackra just nu. Jag skulle kunna vara utan det, det skulle jag verkligen. För färgerna är bara till för att vi ska stå ut. Med fukten, regnet, blåsten, kylan och insikten att sommaren är över och att det är många månader tills vi kan visa benen i korta kjolar och axlarna i vackra spagettlinnen.

Jo.

Hösten, den är en transportsträcka, med en färgpalett utan dess like för att vi inte ska bryta ihop. För vem blir inte fascinerand av de vackraste av de oranga/röda/gula bladverk som omger vårt vackra land just nu. Det är förblindande vackert, det är ju det.

& jag tänker att ok, jag står ut, för det kommer något bättre, något annat, något som på något sätt ändå är vägen till det där som jag ser fram emot och längtar efter. & innan jag vet ordet av så kommer det vara här, det jag längtar efter och planerar för.

Men än så länge är det höst och kylan och mörkret kryper allt närmare och jag gör allt jag kan för att hålla det på avstånd.

& det funkar. Det funkar faktiskt.Kommentarer

  1. Exakt så är det. En transportsträcka. Uthärdlig, men inte mycket mer. En transportsträcka i väntan på bara bruna ben och rosse och grillat och kvällsbad och dofter och ljud som bara hör sommaren till

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg