Lugnet efter stormen


Stormen har bedarrat men det blåser fortfarande rejält här i Skåne. Jag är "strandsatt" hemma då tågen inte går, nedfallna träd och ledningar har åsamkat stora skador. Tur jag tog med jobbdatorn hem igår.

Så idag sitter jag uppkrupen i soffan med jobbdatorn i knät och en spinnande katt bredvid. Ute viner det som sagt fortfarande men det är ju inte i närheten av igår.

När jag väl kom hem igår tog jag med kameran ut för att ta några snabba fotografier. & snabba blev det för jösses vad det blåste upp, jag blev lite orolig över att det skulle komma saker flygande, så stark var vinden.

Så jag tog mig snabbt hem och sprang in till grannens trädgård för att ställa in deras utemöbler eftersom de inte hunnit hem från jobbet än. Säkrade våra egna små flyttbara träd och jagade in saker som for omkring. Sen tog jag mig tillbaka in och satte mig med datorn och väntade på att Johan skulel komma från jobbet. Samtidigt som det började komma rapporter om nedfallande träd runt omkring i Malmö, Lund och Staffanstorp. Flygande utemöbler i Lomma, skyltar som fällts som plockepinn på motorvägarna. & i huset knakade det mycket mer än vanligt och jag var väldigt glad att informationen varit så informativ och korrekt.


& när Johan väl kom hem slängde han en sista blick i trädgården med omnejd för att se till att inget fanns kvar som kunde gå sönder eller åsamka skada. Sen låste vi in oss, tände ljus och satte igång en brasa om ifall att strömmen skulel gå och vi behövde lite värme. Men allt som hände var att ljuset blinkade till ett par tre gånger och satellitmottagningen blev kaijko. Utöver det är både hus och trädgård utan påverkan. Vilket känns väldigt skönt.

Speciellt när vi såg grannarnas små träd oroligt vaja fram och tillbaka i går kväll i en vinkel de inte borde vaja i. Sprang in för att berätta det för dem och det visade sig att de redan hade skador i trädgården, ett stort träd hade trillat, över stora krukor och planteringar. Tråkigt men som tur var hade trädet trillat åt "rätt" håll och skonat själva boningshuset.

Jag har inte sett om det är mer skador än så men jag får ta en runda sen för att inspektera omgivningarna.

Vindar. Starka grejer alltså.

Men nu är det över och jag ska förbereda för en lite längre tågresa i morgon då jag och Wilson ska ta tåget från Lund till Stockholm och hälsa på fina Frida. Där ska vi gå på museum, fika, kolla på Star Wars och umgås med kompisar.

Är väldigt glad att vi ska åka i morgon och att vi inte planerade att åka i går. Då hade vi nog inte kommit så långt.

Så tur i oturen?

Sayonara!Kommentarer

Populära inlägg