Att vara för sig själv för en stund

EGENTID

Ikväll har jag några timmar för mig själv och jag utnyttjar det till max. Jobbade lite längre eftersom det inte fanns någon som väntade på mig hemma, duschade och tvättade håret och satte på mig myskläder när jag väl kommit hem och nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på nyheter med en massa ljus tända runt omkring i vardagsrummet. & så surfar jag rundor på nätet, fotograferar lite och funderar på att börja med maten.

& det är ju så skönt att få vara ensam ibland, egentid är ju så viktigt, i alla fall för mig. Att kunna göra vad jag vill utan att störa någon, att kunna vänta med att laga mat tills jag är hungrig och kunna slänga sig i soffan utan en tanke på något annat och låta hjärnan få vila upp sig i takt med nyheterna.

Det är sånt här en höstsömning kropp kan behöva för att lagra energi till de där allt för gäspiga, mörka morgonarna då man helst skulle vilja ligga kvar i den varma, mjuka sängen, iaf tills solen gått upp och ljuset letat sig fram.

Så jag njuter av mina timmar och hoppas att min bättre hälft gillar sin tid med en kompis precis lika mycket. & jag är glad att vi har ett sådant förhållande där det är helt normalt att umgås med sina vänner lite då och då, att det är ok att vara ifrån varandra och där man inte behöver umgås precis hela tiden. Är man som jag, stundtals lite av en ensamvarg, så är egentid ett måste.

Så jag passar på att ta tillvara på tystnaden, det fladdriga doftljuset från Woodwick och nyheterna på tv och stoppar den här tisdagskvällens samlade energi i en liten ficka innanför västen och har den där tills en morgon då mörkret är tätt och dimman ligger blöt över Hjärup och det är så där trögt att gå upp som det kan vara ibland. Då tar jag fram den här kvällen och boostar mig själv så att den där uppstigningen inte blir så tuff som den annars hade kunnat vara.

& tackar min man för att vi har välrdens bästa förhållande där man får lov att vara för sig själv för en stund. 

Kommentarer

  1. Tycker det är jätteskönt att ha kvällar på egen hand när barnen somnat och när maken är borta på jobb. Låter som en underbart skön kväll du har! Kram Sara

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg