Så tågade hösten in med buller och brak
Känner ni, den höga luften har anlänt, med kraft eller olust, välj själva.

Den första september tjugohundratretton, mörkret ankommer redan vid åttatiden och det är kyligare i luften än på länge. Jag är ingen hösttjej, jag är ju inte det. Jag ser inte fram emot modet (att ta på sig en massa för att inte frysa ihjäl??? What's so good about that?), jag ser inte fram emot mörkret och jag ser inte fram emot kylan. Men det finns ju en massa mysiga och bra saker också, som öppna spisar, tända ljus och den höga luften.

& soppa, soppa är bäst på höste och vintern.

& ikväll placerar jag mig i loungedelen av vardagsrummet, en del som används väldigt sällan under sommardelen av året men som vi utnyttjar flitigt höst, vinter och vår. Jag tänder ljus och Woodwick doftljus, lyssnar på Monica Zetterlund och tittar ut i mörkret utanför fönstret.

När blev det så här mörkt?

& vi har mycket att göra i höst. Bygga klart staketet, måla skorstenen och sätta in en kassett, måla och fixa i köket och förhoppningsvis kunna fixa i ordning Inez rum också. Plus hjälpa grannarna att ta ner deras enorma körsbärsträd, bara det kommer ta en hel helg i anspråk.

& det är iofs positivt med hösten, det finns mer tid att göra sådana saker. Det är ju inte lika mysigt att sitta på uteplatsen längre, det är ju kallt! Så jag ser fram mot helger av produktivitet, där vi har tid och lust och ork att förbättra huset. Vi är på god väg men det finns ju alltid en massa saker att göra. Listan att göra är väldigt mycket längre än listan med överkryssade saker.

Om vi säger som så.

Men från och med nu och fram till mitten av November så är det helger av effiktivitet och produktivitet som gäller. Ut i trädgården, fixa det som fixas kan och försök hinna med så mycket som möjligt inomhus innan den där onämnbara högtiden infaller (way to early att prata om den nu, jut saying!)


Så hej hösten. Nu är du här...


Kommentarer

Populära inlägg