Ont i magen? Gå till Per i hagen.

God kväll.

Det har varit en lång dag efter en allt för tung natt. Vaknade (åter igen, oroväckande jag vet) mitt i natten och kunde på inga villkor somna om och plötsligt sved det som bara den i magsäckens övre del. En släng av magkatarr måntro? Där låg jag och vred och vände på mig och först framåt femtiden somnade jag om, jag var väl så trött att det inte gick att vara vaken, smärta eller ej.

Det är inte första gången jag upplever magkatarrsliknande symptom men det var länge sen nu och jag hade lite glömt bort hur jobbigt det är när magen svider och det inte finns så mycket att göra åt saken. Först i morse kom jag på att Johan har Omperazol hemma, något som det tipsades om på de vårdsidor jag surfade runt bland för att hitta bot och tröst. Vid magont ska man ju helst undvika smärttabletter så det tog jag inga alls.

& det verkade fungera ett tag men nu är det tillbaka och jag oroar mig för nattens sömn. Vill absolut inte vakna i natt igen och ligga sömnlös och vänta på att jag utmattad ska somna fastän min kropp inte vill det. & Omeprazol får man bara ta en gång om dagen så den kan inte heller hjälpa mig. Men förhoppningsvis oroar jag mig i onödan. Jag ska iaf ta och ringa vårdcentralen i morgon bitti, magkatarr och magsår och andra magproblem är inget att leka med och ska tas på största allvar. Been there, done that.

Frågan är vad som har utlöst det hela. För mycket kaffe (dricker mycket mer kaffe än vanligt), stark mat, Coca-Cola, vin? Något har iaf surnat till där inne och gör livet en aningens jobbigare just för tillfället.

Så ni får ursäkta om det inte är det allra mest sprudlande inlägget i dag, det är lite svårt att sprudla när magen beter sig som en sur gammal gubbe med hängslena allt för hårt spända så att hans brallor trycker upp både det ena och det andra där det inte hör hemma.

Men jag mår nog bättre om någon dag eller så.

God natt.


Kommentarer

Populära inlägg