Färgprakt & ett fantastiskt ljus.

Vilken dag! Wohoo, jag gillar den här sommaren som aldrig tycks ta slut. Eller, jag gillar det varma vädret, för det är ju höst nu, det är det. Men värmen, och ljuset, och färgerna. Det är som en förtrollad värld.

& jag fick hem min man, täckt i flygdamm och för få timmars sömn, men lika snygg som vanligt. Men tröttheten och stillasittandet behövde motarbetas. Så vi gick en promenad, för att ta vara på det underbara vädret. & det vi fann var så mycket bättre, det var en sol som färgade hela världen i de allra vackraste färgerna, det var en sol som värmde, som gjorde mina kinder en aningens rödlätta.

& färgerna just nu, det är så att man stannar upp och bara står och stirrar långa stunder, så vackert är det. & gud va skönt det är att bo i en liten by med tillgång till åkrar, ljus och öppna vidder. Så att vi får se ljuset på riktigt. När det är som vackrast, på morgonen och på kvällen.

Jag älskar att bo här, just här, mitt i den skånska myllan men ändå så nära Malmö och Lund att det bara är ett par minuter bort med tåget. Det är en ynnest och det är bra att påminna sig om det ibland. Hur bra man faktiskt har det.

Så jag tänker på min tacksamhet samtidigt som jag lagar en genuin höstmiddag, Coq au vin, Johans favorit. Höstdofter, gott och nyttigt. Kyckling, svamp, vin, timjan, långkok. Så bra det kan bli. & nu är det alldeles strax klart att servera.

På återseende!Kommentarer

Populära inlägg