Att acceptera hösten

& så var det onsdag!

Äntligen mår jag bättre, idag har jag t.o.m kunnat äta ordentligt utan något större besvär. Dock åt jag väldigt mild mat och det får jag kanske fortsätta göra ett litet tag. Men tummen upp åt rätt håll.

Det är kallt ute nu, jag märkte det när jag gick ut för att slänga sopor och efter en dag nerbäddad i soffan så är kroppen rätt varm och mysig. Det var det inte ute, det var kallt ute. Så jag kollade värmepumpens utetermometer och den visar nio grader & vädret på tv säger att det ska vara fyra grader i morgon bitti, brrrrr. Måste rota fram halsduk och vantar till morgondagens lilla cykeltur. Förväntar mig frustande ljud och en rykande andedräkt dör första gången på länge.

Ja hösten är verkligen här nu, det är bara att acceptera, och snart är det ju oktoberlov och jag och Wille ska åka tåg till Stockholm och ha Star Wars-helg hos Frida. & alldeles strax efter det är det dags att börja fundera på julpyssel och julplaner och sånt spännande. Så hösten är lite av en transportsträcka.

Dock gillar jag den friska luften som hösten kommer med, det känns friskt och nyttigt att andas på något sätt. Det är skönt att vara ute, det känns bra.

Men ja, jag gillar ju sommaren och värmen bättre, jag gör ju det. Men inte gråta över spilld mjölk. Hösten är ju bra på många sätt den också. Jag ska bara komma på dem först.

Mysiga kvällar med många tända ljus, att elda i spisen, äta goda, långkokta grytor. Soppor. Långa tv-kvällar med seriepremiärer. Jodå, det finns bra saker med hösten också, det finns ju det.

Så den får väl vara välkommen då, hösten, bara den bär med sig god mat och en massa, massa värme, på ett sätt eller annat.Kommentarer

 1. 0.2 grader
  Fatta
  0.2 grader
  Inte ok någonstans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, mmm, fyra grader hos oss i morse och jag frös som attan när jag väntade på tåget (i 35 min...). Kan vi inte flytta Sverige till Italien?

   Radera
 2. Nu kan du kolla klippet. Missade att gå över i html läge

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg