Saker man går i gång på.Vad retar ni er på? En sen kväll i Frankrike satt vi samlade runt bordet vid poolen och snackade, lyssnade på musik, drack vin och åt ost. Det var fantastiskt, som alltid. Plötsligt frågar Johan oss alla: Vad går ni i gång på? (& han menade inte sexuellt, herregud, hans mamma och syster satt ju med). Nej han ville veta vad vi retade oss på. Småsaker som egentligen ingen annan tänker på men som kan bli hur stora som helst för en själv.

Han började berätta om sina och jag skrattade så att jag fick ont i magen. Johan hatar när folk cyklar med hälarna samt när man använder vindrutetorkarna för snabbt när det inte behövs.

Detta hade han inte berättat innan bröllopet (kanske hade påverkat mitt val där en smula ;-) ) vilket jag retade honom för en stund. Hur som helst, vilka jäkla grejer att reta sig på! :-D

Vi andra hade svårt att komma på saker men några exempel kom om. Som när någon säger "Ska jag ge dig ett tips"... det gick inte hem. Eller när folk går långsamt framför en, det är också fruktansvärt irriterande.

Så vad retar jag mig på? Jo här ska ni får höra:

1. Rökare. Lukten av någon som röker eller precis rökt ger mig helveteshorn på huvudet och det värsta jag vet är när en rökare sätter sig bredvid mig på tåget eller bussen. Då kräks jag nästan. Det retar mig så fruktansvärt att de inte inser hur de stinker. Men jag vet ju, som före detta rökare, att det där inser man ju inte själv. Deras luktsinne är ju så förgiftat att de inte kan förstå hur det stinker för oss andra. Sen retar jag mig på rökare som ställer sig precis bredvid en och röker. Ska du röka så gå undan. En bra bit!

2. Folk som går långsamt på stan, helst tre i bredd eller fler. Gör mig skogstokig :-D Eller folk som stannar helt plötsligt och så att man nästan trillar i i dem.

3. Folk som pratar högt i mobiltelefon på bussar och tåg. Inte bara pratar de oftast länge men de pratar gärna högt och om saker som sällan bör yppas i publika sammanhang. Blir vansinnigt. Ibland behöver man prata i mobilen men då gör man det kort och lågmält och de saker som allmänheten inte bör ta del av pratar man om någon annan gång. Om det inte är nödfall naturligtvis men hitintills har de samtal jag hört om helgens bravader (KK och nattliga utsvävningar), utmätningar från kronofogden och skitsnack om kollegor inte fallit under den kategorin.

4. Folk som använder bebisspråk. ALLERGISK! Hatar ord som mello, pilla, ord som slutar på-is (tröttis, slöis, gosis, busis). Ja. Jag vet. Skitlöjligt men så är det. Bebisspråk är sött när bebisar pratar det. Inte när vuxna gör det.

Japp, så var det med det. Vad går ni i gång på, vad retar upp er till vansinne?

Kommentarer

 1. Senast nu ikväll satt jag och bästisens man på Strandvägen och kräktes över brudarna vid bordet bredvid som satt och bolmade. Det förstörde en fantastiska pinot noiren vi njöt av.
  Men sådana som kör under hastighetsrek gör mig gaaaaalen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den där sista låter rolig :-) Road rage, det är riktig ilska det!

   Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg