Så vad äter jag egentligen?Turkisk youghurt utblandat med lite vispgrädde med frön och blåbär


.
Jag har ju som bekant gått och blivit en bokstavskombination - LCHF. & då kan man ju fråga sig om jag tuggar smör från paketet, dricker grädde som om det vore Coca-Cola och äter flottigt bacon i tid och otid.

(Kommer mina stackars artärer korka igen av allt stelnat fett nu?)

& det gör jag såklart inte. Att äta smör rakt upp och ner är äckligt, man måste minst ha en skiva ost under iaf. Grädde är gott, men inte i glas. Men tillsammans med färska bär och en smula riven 70% choklad blir det mumma. & givetvis passar både grädde och smör fantastiskt bra i diverse goda såser.

Bacon är verkligen inte min grej så det äter jag inte öht vilket är lite av ett problem eftersom det är ett bra komplement till frukostäggröran. Nu får jag hitta på andra alternativ för att få i mig protein och fett på morgonen. jag vill ju gärna hålla mig mätt så länge det bara går. & det är det här som är kärnan i hela tänket, att äta mat som gör en mätt och håller en mätt länge. Men som samtidigt inte gör en sådär monstruöst mätt så att man knappt kan prata och får en att hamna i matkoma halva eftermiddagen.

Så ska det inte vara.


Prinskorv från Per i Viken & äggröra på ägg & grädde

Plättar med grädde & blåbär

Det ska ist vara någonting så här:
En bra frukost, kanske äggröra med stekt prinskorv. Kaffe med lite mjölk (standard eller laktosfri).
Lunch: Serranoinlindad kycklingfilé med balsamicogräddsås och blomkålsris. Tomat och gurka.
Middag: Ryggbiff med broccoli och bearnaisås

eller

Frukost: Mandelmjölsplättar med vaniljgrädde och färska bär
Lunch: Lax med broccoli och hollandaisås
Middag: Choritzo med hög kötthalt (95%), lite steviaketchup och senap (helst fransk men jag tar lite, lite Johnnys ist).

Vatten (vanligt eller bubbel) och kaffe med mjölk att dricka. Eventuella mellanmål kan bestå av ost med smör, babybell, LCHF-chokladboll (inte så söta så man vill inte ha så många) eller liknande. Men oftast behöver jag inget mellanmål.


.
Kyckling i röd curry med wokgrönsaker  och blomkålsris (jag åt inte morrötterna)


Hallon & blåbär med vispgrädde och riven choklad (70%)

Om jag har haft tillräckligt med fett i maten står jag mig väldigt bra på det här, förra veckan kunde jag hålla mig upp till sju timmar på enbart frukosten utan att bli hungrig. Vilket innebär att lunchen blir förskjuten och jag kan inte äta med kollegorna men det är ok om det är så ibland.

Så ni ser, egentligen inga konstigheter förutom kanske då frukosten som mer kanske liknar den traditionella helgfrukosten där man anser sig lyxa till det med lite ägg och bacon eller pannkakor. Nu får jag det till frukost på vardagarna istället och det är inte fy skam.

Inga igenkorkade artärer här inte och inga sockerdippar på grund av sockeröverflöd galore. Hitintills mår jag bra och går sakta men säkert ner lite i taget men främst så har jag inga sockerdippar eller matkomor längre. & ingen uppblåst mage. & det är ju fasligt härligt bara det!

Ja. så är det med det.


Kommentarer

Populära inlägg