När semestern tagit slut.
Semestern är slut. Fem veckor som varit fantastiska för själ och hjärta. Veckor som skapat minnen jag kommer bära med mig till den dag jag dör. Skratt jag minns, tankar jag utbytt, vyer jag har sparat till kallare dagar då värmen behöver komma innefrån.

Fem veckor med resor genom Europa, med de bästa av vänner alldeles nära, nära. Med långa varma nätter ute på en verandra, kanske i Frankrike, kanske i Båstad, kanske i Västra Hamnen, kanske i Tylösand. Kanske i Hjärup. Ja, alldeles säkert på alla de där ställena.

Det har varit sköna poolbad i en liten ljuvlig by i södra Frankrike. Där bergen formade landskapet och solen värmde våra skandinaviska själar. Det har varit havsbad i ett soldränkt Lomma, där vattnet är så långgrunt att det aldrig går längre än strax ovanför låren, för sen orkar du inte gå längre ut och du kastar dig i knähöga vattnet med ett magplask som skulle kunna vinna en Oscar för bästa specialeffekt.

Det har varit middagar, diskussioner, känsloyttningar och den största skalbagge jag någonsin sett, landandes på min bröllopsklänningstäckta bröstkorg.

Det har varit grillmiddagar, renovering och halvnakna skånsktalande män på min balkong och i min trädgård. Det har varit det trevligaste besöket från hufvudstaden och en sol som har lyst upp allas vår tillvaro på det mest fantastiska sätt.

Det har varit en fantastisk semester, en jag utan tvekan hade kunnat fortsätta i ett par veckor till. För det har varit avkoppling från första stund till sista, något jag inte upplevt på många år. Men nu är den slut och jag kliver gäspande upp denna morgon, med ett yrvaket hår som helst vill dra tillbaka mig till kudden, som lämnat de finaste sovmärkena i mitt ansikte och en säng som fortfarande doftar semester.

På ett sätt känns det som att sommaren är slut.

Men jag hoppas på många fler vackra dagar, härliga minnen och ljuvliga middagar, dopp, konversationer och upplevelser.

Det är mycket sommar kvar än.

Kommentarer

  1. Jag håller med om att det känns som om sommaren håller på att ta slut, men det är mycket kvar än. Vi får hålla fast vid det!

    Låter iallafall som om ni haft en fantastisk sommarledighet. Kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. Låter underbart! Själv har jag bara haft tre korta veckor. Men de har jag njutit av i allra högsta grad.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg