När man tycker lite extra om det mesta.


Det är så vackert, så annorlunda och, ja törst jag säga osvenskt, hur slitet det uttrycket än är? och jag skulle kunna sitta i timmar och titta på folk, njuta av det kalla vita vinet, den goda maten, sällskapet, diskussionerna och värmen.

För det är en plats inte lik någon annan, en plats skapad av människorna som befinner sig där. Liv och rörelse, hundar, barn, cyklister, kärlekspar, löpare och lattepappor. Tjejgäng som placerat sig på trädäcket med något som ser ut att vara en fantastisk picknick. Barnen som kastar boll så att man får kalla kårar av rädsla för att de ska trilla ner bland stenarna.

& mitt i allt det där sitter då jag. Jag och min man, fina vänner och två underbara små töser som äter oliver som om de vore plommon. & jag tänker, måtte livet alltid var så här bra. Så här ljuvligt och tillfredsställande. Att jag får ha bra människor i mitt liv som berikar mig (och mitt ordförråd @Henrik), utmanar mina tankar och ger mig saker att fundera över.

För det är en gåva att ta tillvara på, att inte se det som självklart eller banalt. Att faktiskt ta det till sig och verkligen uppskatta det där ens vänner gör och är för en. Alla vänner. Att inse att de berikar och förgyller ens tillvaro på olika och likväl nödvändiga sätt.

Oavsett om man träffas ofta eller sällan. Så länge respekten, kärleken och intresset finns där så är inga avstånd eller tidsrymder för stora. & ibland behövs det inte mer än en fantastisk afton med ett väder som påminner om medelhavet och en befolkning som beter sig allt annat än det stereotypa svenska för att det ska plira till lite extra i hjärtat och få det att slå några extra slag av ren glädje för det enkla, det rena och det sanna.

För vänskap. & för kärlek.

Måtte detta underbara aldrig ta slut.


.
Kommentarer

  1. Det var en underbar kväll! Hoppas vi kan göra om det snart :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg