När det är alldeles för lite katt på bloggen.
Nu var det länge sen Lilleman figurerade på bloggen. & han är ju faktiskt en femtedel av vår familj så han behöver också lite uppmärksamhet. Eller mycket uppmärksamhet. Vilket han gärna påminner oss om både dag och nattetid.

Det är ett herrans väsen på killen varje morgon då man kommer ner från ovanvåningen. Han hälsar en med ett "Ge mig mat nu-mjaauuuuuuuuuuueeehhhh" och tystnar inte förrän han har ny mat i skålen.

& det är på vardagarna det. På helgerna väntar han inte tills vi gått upp, nej då kommer han smygandes in i sovrummet, som om han vore katternas motsvarighet till James Bond, och ställer sig där akustiken är som allra bäst och ge oss sitt bästa gnällmjau som han orkar uppbåda så att vi båda flyger upp och sätter oss rakryggade upp i sängen med hjärtat i halsgropen. & om vi inte genast går upp och ger honom mat så fortsätter han sådär tills vi inte orkar mer. Vilket är urdumt för det gör ju att han lär sig det där, att vi ger efter för tillräckligt mycket gnäll och tjat (gäller iaf alla tre barnen i familjen).

Men han är ju en fantastisk kisse och det går oftast att stå ut med hans gnäll, om det inte är mitt i natten för då svär jag som en borstbindare åt hans ohyfsade beteende.

Nu har jag börjat släppa ut honom lite mer och det verkar han uppskatta. Han går sakta ut, känner efter lite, kanske kollar han vädret, sen lägger han sig ner på stenarna och rullar runt och gnider sig mot dem en stund innan han, helt utan någon speciell anledning, plötsligt reser sig och på måfå går åt det ena eller andra hållet. Han stannar till, vädrar med sin lilla rosa nos med den svarta pricken och börjar gå igen. & så försvinner han ut i trädgården en stund för att alldeles strax komma tillbaka.

& hela tiden hör jag hans lilla pingla som sitter kring hans hals, pinglan som varnar fåglar och som ger mig en aning om vart han är.

& så vandrar han tillbaka in i huset, lägger sig på favoritmattan en stund, som om han fått mängder av motion och att det verkligen är dags för vila. Sen börjar han om igen. Ut i trädgården. lufsar bort mot bokhäcken, sniffar lite, smiter in bland bladen och smyger omkring som den James Bond han inte är och verkar inte göra något särskilt. & alldeles strax är han tillbaka igen, går in i huset, äter lite och går sen och sätter sig lojt på en kartongbit som råkar ligga på golvet.

Ja.

Om jag bara förstod vad som pågår i det där söta lilla katthuvudet...


Kommentarer

  1. Ja du. Om man vore katt-tankeläsare. Vår Katt är för övrigt väldigt lik er. Hon är så infernaliskt stolt över sina fångster. Hon vill ha beröm. Man ska säga att hon är så jättejätteduktig som fångat den stora stora råttan. Och helst ska man prata med en sådan där superfjantig röst också. Då spinner hon och svansar runt. Ibland försöker hon ta in sitt byte. Men det räcker med att spänna ögonen i henne och säga NEJ. Då lämnar hon den ute på trappen.
    Vem fan vill ha hund när man kan ha katt? Va? Älskar dem.
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg