En sagolik bröllopspresentVi fick ett paket, det vackraste av paket. Turkost, inslaget med silkesband i turkost och vitt. I enhet med våra färger till bröllopet. Men med paketet kom en restriktion, Får inte öppnas förrän den 2:a augusti. & den tredje augusti var vi uppbokade sedan några veckor tillbaka av våra vänner. Våra fina kluriga vänner.

& i tre veckor har den där lådan tittat på oss, varje morgon och varje kväll. & vi har undrat och funderat och gissat men inte gissat rätt. För det den innehöll var kärlek, omtanke och vänskap, förpackat i det vackraste av paket.

I lådan fanns det ett brev och tre kuvert. Ett brev som talade om för oss vad vi skulle göra samt tre kuvert som beskrev vart vi skulle bege oss, vart vi skulle bo och vart vi skulle och äta. & målet för resan var Båstad dit vi åkte med tåg. Väl där tog vi oss till Malens strandpensionat där Anneli välkomnade oss och visade oss vårt fantastiska rum med utsikt över havet och en stor balkong där vi kunde njuta av utsikten och lite lugn och ro.


Till presenten höra två hyrcyklar, en karta över Bjäre och en massa tips på ställen vi kunde cykla till och saker att uppleva. Vi började med att cykla till hamnen för vi var rasande hungriga. Väl där hamnade vi i något som mest kunde föreställa ett zoo. Herregud vilka människor. Som Solsidan, fast på riktigt. & med Solsidanöl, low carb beer... Bara en sån sak.

Efter lite mat och dryck kunde vi iaf skratta åt de inbakade seglarprototyperna och njuta av värmen, vårt eget sällskap och att vi hade fått en fantastisk present. Mätta och belåtna begav vi oss iväg från stan utmed stranden. Vi cyklade några kilometer utmed stranden, förbi fantatiska hus och byggnader, tills vi hamnade på en mysig strand och där spenderade vi en lat stund, jag med att bada i det väldigt grumliga men varma vattnet och Johan med att läsa en tjock roman. Vi mådde superbra helt enkelt. Men snart tyckte jag att det var kallt och ville cykla tillbaka till stan för att hitta något mysigt café. Så vi cyklade tillbaka och jag sprang upp på rummet för att lämna våra väskor då åskan dundrade igång. & när jag kom ut hade det börjat regna. Inte idealväder för en cykeltur. Så vi tog oss upp på rummet, tog med lite kaffe och två kakor och satte oss för att läsa. Fast jag somnade ganska så snart :-) Ovädret kom nog perfekt, jag behövde tydligen lite sömn och det gjorde mig pigg inför kvällen.

Johan däremot fick njuta av Mojjes version av Metallica goes Lilla Snigel... (Digiloo var i stan)


På kvällen tog vi cyklarna genom byn, till ett bistro kallat Grodlår & Timjan där ett bord väntade på oss. Vi blev utmärkt placerade vid ett fönster, vilket verkligen behövdes igår, puh så varmt det var. Vi bestämde oss för kvällens meny, lax, toast & räkor till förrätt och kyckling med ricotta- & spenattortellini, sparris, färska kantareller och parmesansås. Gudagott. & så skålade vi i champagne, såklart! & pratade om vilken fantastisk semester vi har haft, hur fint det var att vara där, vilken underbar present vi hade fått och va kul det var att sitta just där just då.

& när mörkret fallit tackade vi för oss och hoppade upp på cyklarna igen och gav oss iväg ner mot Skansen där vi gick in på Sand där vi stannade i många timmar innan det till sist var dags att trampa hemåt. Mätta, nöjda, lite rusiga och med hjärtan sprängfyllda av kärlek. Till varandra och till våra vänner. & till känslan av att vara utomlands bara en och en halv timme från vårt hem. En fantatisk känsla.

& i morse vaknade vi upp till en härlig frukost, en lugn stund och en smula avkoppling innan tåget skulle frakta hem oss. & nu är semestern över och vi avslutade den på det absolut bästa sätt vi kunde tänka oss.

Tack finaste ni!Kommentarer

  1. Du skriver så bra att man kan känna hur man sitter där tillsammans med er!/Gia

    SvaraRadera
  2. Wow, vilka vänner! Vilken present.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg