Att bli lite fanatisk

Bild från 2012


Antigen så är min kropp väldigt konstig eller så funkar den här dieten bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag väger mig på morgonen och jag vet, ja jag vet, att det kan variera även om man väger sig på samma tid varje dag men Jesus säger jag bara. Sen måndags morgon har jag minskat 1,9 kg i vikt. Inte för att jag märker så mycket, jo iofs jag märker att jag inte är svullen om magen som jag brukar vara efter varje måltid.

Det kan ju antas att jag har lite depåer att ta av också och det är det som gör det men det är ju bara bra isf. & vatten, för kolhydrater lagrar tydligen vatten och få kolhydrater = Lite vatten.

Men framför allt. Jag är inte hungrig. Dock tycker jag det är lite jobbigt att få i mig så mycket fett som man ska. & frukosten ska vi inte tala om, jag är ingen som gillar varm mat på morgonen. & inte kokt äggula... så jag försöker komma på alternativ. Igår bakade jag ett kesobröd som var absolut ätbart (Johan tyckte tom att det var jättegott) men jag kände smaken av äggen (6 ägg!!!) och kände mig lite illamående av det faktumet. Men det är väl en varnesak. Det var iaf väldigt gott att äta mackor med smör och ost på, det har jag hunnit sakna på de här få dagarna.

Jag äter faktiskt väldigt god mat, det är ju det som känns lite konstig. Men ibland skulle jag bara vilja ha en sallad med lite Rhode Islandsås, inte mycket Rhode Islandsås. Fast jag kanske vänjer mig?`

Jag saknar söta drycker även om jag kommit att uppskatta vatten mer än jag någonsin gjort innan, vilket är positivt. & jag har faktiskt inte ens tänkt tanken på att äta godis. Bara en sån sak!

& ikväll äter jag kräftor, eftersom jag älskar kräftor. & jag passade på att köpa fina kräftor, från Saluhallen i Lund. de svenska var svindyra men jag tänkte att det kan jag faktiskt kosta på mig, jag som alltid köper billiga, frysta kräftor på ICA, tror jag har snålat ihop till dessa. Men det fanns två sorter, Spanska, en tredjedel av priset och svenska, dyra. Så jag tog nio svenska och sex spanska. Så får vi se om det är så stor skillnad att priset är värt det. Mumma ska det bli hur som helst.

Men 15 kräftor blir ingen mätt av (väldigt glad dock) så efter det blir det ost, Gruyère, Brie och Camenbert. Egentligen hade jag velat frossa i Pie d'angloys, en fransk underbar ost som tyvärr inte går att hitta i Sverige. Den är helt suverän. Den ska tydligen vara väldigt lik Camenbert så vi testar en sån och ser om det duger. Annars är det bud på att börja importera osten för så god är den.

Men nog om det. Det där med att bli mätt. I morse åt jag mandelmjölsplättar med grädde (osötad) och bär (köpta blåbär men smultron från trädgården) till frukost vid halv åtta-ish. Jag var inte ett dugg hungrig vid kvart över ett då jag trots allt åt min lunch eftersom det väntade ett långt möte på eftermiddagen. Så jag tryckte i mig en Choritzo med hög kötthalt (95%) bea och steviaketchup (Felix). & nu är klockan halv tio på kvällen och jag är fortfarande inte hungrig. Förvisso tog jag några nötter, några smultron och en bit 70% choklad som mellanmål vid 18-tiden för att försöka pigga upp mig men ändå. Bra hållbarhet. Jag är begistrad, minst sagt.

Jag ger det ju två veckor men än så länge går det galant och efter planerna. & så länge jag mår bra är det helt ok. Jag läser en massa bloggar och inser att hälsoeffekterna kanske inte är så dumma trots allt, att jag skulle må bra av att trycka i mig massa processade saker är ju faktiskt inte riktigt klokt när jag tänker efter. Men, men, det går ju att leva på... om man vill.

Men  nu ska jag sluta tjata, äta min kräftor och sen netflixa galore. Hört att Orange is the new black är bra. Får nog bli det.

Sayonara!


Kommentarer

Populära inlägg