Füssen küßen


Ungefär så här är barnen när de suttit stilla i bilen en halv dag...

Hallå ja.

Dagarna går snabbt och vi har redan lagt hela Tyskland för våra fötter. Vi är så långt ner i Tyskland att vi var tvugna att åka in i Österrike för att komma hit där vi har bott sen i går kväll.

Vi har ett enormt "rum" med två sovrum och ett vardagsrum. Egentligen helt onödigt men så är det när man är fyra personer, det finns gott om utrymme vart man än kommer. Utanför fönstret är det grått men det är vackra byggnader och bakom molnen döljer sig de vackraste alptopparna. Det är härförande, på så många sätt. Dramatiken, skönheten, kontrasterna.

Underbart vackert.

Men vädret är skit. Faktiskt. Det har regnat på i princip varje ställe vi har mellanlandat. & det verkligen öser ner. Men mellan kaskaderna spricker det upp, inte till soligt, men till ett avvackande regn i alla fall. Sån tur hade vi igår.

Vi besökte slottet Neuschwanstein som byggdes av Ludvig den II till Robert Wagners ära. Det var magnifikt och medan vi var där regnade det inte en droppe. Men i samma sekund vi kom ner till byn började duggregnet. & sen öste det ner igen. Så vi får inte se så mycket av stadn Füssen tyvärr. Men det får bli en annan gång. Idag står Italien på agendan och vi hoppas att regnmolnen fastnar i alpena och stannar där.

Jag följer väderprognoserna och om SMHI har rätt så kommer det bli en blöt vecka på rivieran. De förutspår regn varje dag. Accuweather å andra sidan visar på en solig vecka. Regn på rivieran, vem har hört talas om sådana tokigheter?

Men nu är det dags att vacka till liv, frossa i hotellfrukost och packa in oss i Ådi och bege oss mot medelhavet. Ikväll är vi där. Italien.

Som jag längtat!

Küß!
Kommentarer

  1. Det är väl klart att det inte regnar på rivieran.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg