& så var det det där med sanningen...Bild från NY - Meatpacking district.


Jag läste ett lite intressant blogginlägg i dag, hittade till bloggen via Facebook och det var synnerligen intressant att se hur sanningen kan se ut från två håll. Speciellt som den ene av de två inte har den minsta aning om att den blir recenserad av den andre.

& det där kan vara väldigt svårt att se genom, allt det där som laddas med så många superlativ att man blir snurrig bara av att fundera ut om man ens själv känt något liknande - någonsin...

Men så är det väl om man har en blogg som genererar pengar, det går liksom inte att skriva negativa saker om de event man blir inbjuden till, det är som att bita handen som föder en och vem gör det? Sen kanske man kan skriva på saker på olika sätt och inte få det att verka som om något det inte är.

Men vem vet hur någon annan upplever det ena eller det andra.

Å andra sidan, det måste få vara upp till var och en att styra sin bloggs inriktingen, om det är ett glossigt magasin man är ute efter, ja då luftar man inte sina problem i tid och otid, det är inte därför den stora massan besöker dig. Om det är en blogg med mer personlig inriktning ja då är det förhoppningsvis mindre superlativ och mer realism.

& till syvende och sist så är det trots allt vi läsare som har makten, om du inte gillar det du läser, stäng ner webbfönstret, det är inte svårare än så. Faktiskt. Jag har lämnat många bloggar bakom mig för att de inte ger mig det jag velat ha, och det är ju inte deras problem. Hittar jag inte något jag vill ha på H&M så går jag till Vero Moda. Precis så. Problem solved.

Sen betyder inte det att jag tycker att man bara ska skriva positiva kommentarer eller alltid hålla med, snarare tvärt om, en blogg blir aldrig intressantare än dess kommentarsfält (jo jag vet, det är ju lite ironiskt för min egen del att skriva så) och det är oftast där jag hittar de intressanta vinklarna på en text. Sen får man vara försiktig så att man inte är elak eller sårar någon vars text man kommenterar såklart, det är ju bara onödigt.

Ja, så nu vet ni vart jag står i denne i-landsproblematik och strax kommer det givetvis ett inlägg med fler superlativ än ni kan stava till och då vet ni att ni ska ta det med en nypa salt ;-)

Kommentarer

 1. Håller med dig om att det kan vara svårt att ta sig igenom allt lull lull ibland och genomskåda vad som är äkta. Tycker det är svårt och är själv lite kluven. Det är ju trots allt så att man bloggar ju inte enbart för sin egen skull, någon slags bekräftelse vill man ju ha, antingen genom kommentarer som ju är jätte kul att få eller så tittar man på besöksantalet och funderar kring om det finns ett samband mellan besök och vad man skrev. Här blir det ju lite klurigt tycker jag. Själv dras jag till bloggar med lite roliga och tänkvärda inlägg och oftast är det mindre bloggar. Så fort bloggen blir poppis så kommer ju lull lullet. Kanske inte konstigt om det nu är så att det finns pengar att hämta. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att tjäna lite stålars. Frågan är bara hur tusan man gör? Tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, om jag det visste? Men till viss del måste man nog sälja sig själv och är man villig att göra det är det nog inte så svårt. Skriv mycket om vissa, lite mindre märken, var ute i affärer och berätta att du bloggar och ge dem din adress och länka till deras affär, rörelse. Gissar på att det är så det börjar. Fråga om samarbete. Är man duktig kommer det sen rulla på antar jag.

   Personligen är jag inte intresserad eftersom det skulle bli för mycket jobb, för lite fritid och för mycket konsumtion men om det är något man vill satsa på så ska man ju definitivt göra det. Men då får man kanske vara beredd på att ens blogg blir mindre personlig och mer "reklamig". & det är ju upp till var och en :-)

   Men jag är som du, jag gillar de mindre bloggarna med mer tänkvärda inlägg utan all reklam.

   Radera
 2. Jag är själv alltid ärlig i alla inlägg och alla kommentarer. Förväntar mig naivt att alla andra är det också. Även om jag så klart fattar att så inte är fallet. Jag slickar i mig av den eventuella positiva feedback jag får och låtsas att de är äkta. Ger i alla fall en liten egoboost.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg