ReflektionerVi sitter ute länge, äter gott, passar på att besöka restauranger och har känslan av semester trots att vi inte är riktigt där än. Men semestern kommer kännas så mycket längre iom det här. Som att den varade hela sommaren.

& snart far vi ut genom Europa och jag längtar så att jag får gåshud. Känslan av att susa nerför autobahn, naturen som sveper förbi i snabbt takt utanför fönstret och vetskapen om att Europa, Europa ligger framför oss, redo att intas, besökas och upplevas.

& jag ser fram emot varje stopp. Tyskland, Italien och Frankrike. Jag ser fram emot de långa kvällarna med de bästa av vänner och den finaste familj. Den familj jag fått genom Johan, som är ett tillägg till allt det där underbara som är han. Som om det inte räckte så ingick det en helt otrolig familj i paketet. & jag är lyckligt lottad att ha det så bra. Jag har den bästa av svärmödrar, en fantastisk svägerska och en toppensvåger. & till det en riktigt bra svärfar med tillhörande sambo. & så barnen förstås. Som inte är mina men ändå lite. För kärlek har ingenting med blod att göra, kärlek uppstår genom själ och hjärta.

& min själ och mitt hjärta svämmar ibland över av glädje och tacksamhet över de fina människorna jag har i mitt liv. Även om den allra viktigaste inte finns med mig längre så har jag hittat andra fantastiska förebilder som gör mina förluster lite enklare att leva med.

Men om två veckor från nu kommer det kännas. Det kommer genomsyra hela mitt väsen. Att jag är halv, borttappad, ensam kvar. Att hon inte finns med mig, kan gråta glädjetårar och hålla ett tal. Att hon inte kan ge mig en kram och säga hur lycklig hon är för mig.

Det kommer inte ske om två veckor. Men jag kommer veta att hon hade gjort allt det där och tyckt allt det där om hon hade haft chansen. & därför har jag också vett nog att uppskatta min nya familj på alla de sätt det är möjligt. För inget varar för evigt men gör man det bästa av den tiden man har tillsammans så är förlusterna lättare att bära och enklare att stå ut med.

För det finns så mycket att glädja sig åt.

& jag glädjs hellre åt det jag fick än sörjer det jag förlorat.

Men om två veckor kommer jag sörja den viktigaste människan i mitt liv. & då ska jag krama om min man, min familj och mina vänner lite extra hårt.

För att jag har möjlighet till det.

Kommentarer

 1. Jag är också med dej. Mostern

  SvaraRadera
 2. Där rörde du mig till en tår vid frukostbordet...
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med föregående. Du skriver jättevackert: "För kärlek har ingenting med blod att göra, kärlek uppstår genom själ och hjärta.". Oh jag håller med. precis så är det. Och jag vet hur det känns att sakna och sörja någon som varit den viktigaste i ens liv. Jag förlorade min mamma förra hösten, alldeles för tidigt och helt utan förvarning. Man slutar nog aldrig sörja, och det ska man kanske inte, man lär sig bara att leva med förlusten.
  Stor varm kram från mig <3

  SvaraRadera
 4. Så vackert skrivet! Det är så lätt att glömma bort att vara tacksam för det man har.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg