Grönskan & trädgårdsguld.

Det grönskar i vårt rike.

Vi har börjat plocka av jordgubbarna och det finns hopp om att få nypotatis till midsommar. Salladen är på gång och vinbären kommer snart anfalla oss så många de är. Det här måste vara den bästa tiden. När allt växer så det knakar och man ser framstegen från dag till dag. Speciellt på potatisen, de är som invaderade från yttre rymden.

& jag längtar så tills vi kan ta upp potatis, koka den med egen dill och njuta av något av det bäst som finns. Egenodlad nypotatis. Det är lyx om något.

Det är så fint, att man kan uppskatta det där enkla men livsnödvändiga, det som gör att själen fylls av glädje och upprymdhet. Att det är vi som har odlat, från början till slut. & då är vinsten så mycket större när man får lov att även äta det man odlat. Få njuta av att gräva ner fingrarna i jorden och plocka fram de små underbara knölarna.

Nypotatis, det skulle jag kunna odla mycket mer av.

Vårt eget trädgårdsguld.Kommentarer

 1. Gud så vackert och helt underbara bilder! Snälla kom hem till mig och revolutionera min tyska anarkistträdgård ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, tackar. men mig är du tyvärr inte behjälpt av, jag är ingen trädgårdsmänniska. Eller jo, att hänga i men inte hålla på med. men jag kan fråga min man om han lånas ut ;-)

  SvaraRadera
 3. Haha jaa, fråga vetja ;) han kanske kan frilansa lite som trädgårdsarkitekt ;)

  SvaraRadera
 4. Stolarna på första bilden!!!! Me like! Ni har verkligen fått det superfint.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg