Det kommer bli en bra sommar det här.


Det är sommar ute och pionerna blommar.

Det doftar barndomens egentillverkade parfym som vi försökte sälja till förbipasserande (minns ni?). Pionparfym och rosparfym, de var de bästa dofterna. & pioner, det måste vara sommarens vackraste blommor.

Vackra, stora, majestätiska doftsprängda blommor.

Njuter till fullo av trädgården och sedan vi lyckats få Lilleman (katten) att röra sig in och ut ur huset utan att springa bort så kan vi ha alla dörrar öppna, så att sommaren tar sig ända in i hallen, runt och upp i trappan, in genom varje rum och sedan ut igen. Det finns ingen början och inget slut

Den lite svalare luften inomhus svalkar min solvarma hud och ger precis den grad av svalka jag behöver. Även när klockan är sju på kvällen och solen knappt syns bakom körsbärsträdet längre, även då är det skönt att gå genom huset och känna hur den lenar min lätt rodnande hud.

& jag tänker.

Jag tänker att det kommer bli en bra sommar det här. En sån där sommar jag kommer minnas, inte bara för att vi ska gifta oss, och inte bara för att vi ska resa ut i Europa. Men kanske snarare för alla de där morgonarna när det gick att sitta ute och äta sin frukost. Då vi kunde stannade ute på altanen till mörkret smög sig på och myggorna tvingade oss att dra oss tillbaka in igen. De där eftermiddagarna när vattenspridaren fick gå precis hur länge som helst för att barnen suckade tungt av värmen och inte orkade sitta stilla en endaste minut till. De där dagarna då vi samlade vännerna hos oss och bara hängde i trädgården, pratade om livet och dess möjligheter, drack champagne tills huvudet kändes lite bubbligt och grillade fantastisk mat i omgångar under dagen och kvällen.

Kvällar då vi cyklade till Lomma Beach för ett kvällsdopp och för att se solen slukas av ett brinnande hav. Stranddagarn då måsarnas skrik blandades med vågornas stillsamma kluckande och barnens förtjusta skratt fick mig att dåsa till i den heta solen. Dagar då det kändes som om sommaren aldrig skulle ta slut för minnena och värmen från den kommer finnas kvar länge länge inom oss.

Så jag tänker: det kommer bli en bra sommar det här.Kommentarer

Populära inlägg