Den sabrerande svärfadern

Min käre svärfar är här ett par dagar och det är alltid mysigt att få rå om sina nära och kära ett tag. Fast i går rådde vi nog om lite väl mycket...

Vi fick för oss att Hans (som han heter) skulle prova på att sabrera en champagneflaska. Förutom den lilla detaljen att det var ett rosa mousserande vin. Men inte tänkte vi på det och övertygade svärfar om att det här är minsann en upplevelse och nej, nej, glaset splittras inte, det blir ett cleant break.

Så vi placerade den stackars flaskan i frysen en stund innan vi tog ut Hans i trädgården för sitt livs första (och efter det här, troligtvis enda) sabrering. Johan instruerade honom i sabreringens ädla konst och sen var det dags. Med ett stadigt tag om flaskan, ett stadigt tag om sabeln och med en bestämd min skickade Hans iväg sablen längst flaskans hals och kant.

& flaskan exploderade långt innan sabeln nådde toppen, där den egentligen ska gå av. Så det mousserande vinet sprutade åt alla håll och kanter och stora glasbitar for all världens väg och Hans såg minst sagt fundersam ut.

Så där skulle det väl inte gå till? & jag och Johan fick lite skamset tillstå att nej, det skulle det ju inte. Men slutet gott allting gott. Glaset plockades upp och det fanns fortfarande lite bubbel kvar i flaskan, iaf så att det räckte till osten.

& eftersom Hans tog sönder vår bubbelflaska igår fick vi en ny idag. För som vi säger, man måste alltid ha minst en välkyld champagneflaska i beredskap.

Så kan det gå!


Kommentarer

Populära inlägg