Att älska ryssvärmen galore
Den är här nu, ryssvärmen som den så vackert kallas i svenska tabloidpressen. I Helsingborg i form av en sällan skådad dimma över sundet, som fick båtarna att tuta länge och med en djup stämma för att inga olyckor skulle inträffa när det knappt gick att se en meter framför sig ute på vattnet. I Hjärup i form av en värme så sällsynt att jag knappt minns sist det var så varmt i Sverige.

& jag älskar det så innerligt.

Ja, kanske inte dimman men det där andra, den härliga, underbara, tryckande värmen. Värmen som får huden mellan ögonbrynen att bli blank av svett, som får överläppens krökning att hålla tillbaka svettdropparna som obönhörligen bryter ut strax ovanför. Värmen som gör att det nästan är svårt att andas, men det gör ingenting för jag uppskattar den här värmen så mycket så det knappt går att förstå.

Men så är jag också född i fel land.

& jag tänker att ikväll, ikväll stannar vi ute länge. Sitter på altanen så länge ljuset fortfarande är här, förlustar oss i drömmar om Frankrike, Europa och stundande bröllopsfest. Vi dricker våra glas med iskall och uppfriskande Chablis & plötsligt så känns det nästan som vi är där. Med en färdigpackad bil redo att bege oss ut i Europa. Med blicken stadigt mot horizonten och med äventyret väntandes bortom kröken.

Men i kväll är det väldigt fint att bara vara i Hjärup. Att ta det lugnt och njuta av den här fantastiska junikvällen så länge det bara går.

Det är väldigt fint det också. Kanske till och med något av det finaste.


Kommentarer

Populära inlägg