Parenting 101.


Ixia strax innan solnedgången (på flera sätt...)

Vi har haft en ljuvlig dag och afton men en riktigt trött åttaåring kan vara väldigt otrevlig så just nu är jag inte alls så nöjd med dagen som jag skulle vilja ha varit. Har sällan fått så många "Jaha, vad är det med det då?", "Du känner inte mig!", "Och?" tillbaka i en konversation. Till sist var det bara att inse fakta gå och lägga den unga damen och säga att jag hoppas att morgondagen startar bättre än denna dag slutade.

Suck.

Jag förstår ju att det är för att hon är trött och det sa jag till henne men man behöver ju inte vara otrevlig för det. & jag bävar för tonåringsfasornerna som komma skall. Om hon redan i åttaårsåldern kan bli så tjurig som hon var ikväll så kommer det bli en lång tuff period  om några år. Man vet ju själv hur man betedde sig...

Stackars min mamma säger jag bara. Vad hon måste ha stått ut med. & vilket tålamod. & då var jag ändå en ängel i jämförelse med min bror. Vilket egentligen inte säger så mycket men jag var nog inte enkel, så mycket kan vi säga.

Men i morgon är en annan dag och man kan inte vara på soligt humör jämt. Jag oroar mig bara för hur söndagskvällen ska te sig då vårt plan inte lyfter förrän vid strax efter tolv på natten. Kommer jag ha en tjurig tweenie på min sida då också? Får väl ägna söndagen åt att bygga upp mitt tålamod. :-)

Önskar det fanns en parent 101 att ta till i besvärliga lägen.

Nåja, dags att sova och vakna upp till en mycket bättre dag, som sagt, jag vet att det är ett utslag av trötthet från hennes sida men det gör inte mindre ont i mig för det.

Det är bara mer förståligt.


Kommentarer

  1. Förpuberteten i 8-9-årsåldern är inte att leka med den heller! Hoppas denna dag varit bättre.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg