När bästa kompisen fyller år.Födelsedagsbarnet - Åsa.


Lediga fredag - välkommen!

Fast igår var det torsdag och bästisen fyllde år vilket såklart skulle firas med pompa och ståt. Eller iaf med trädgårdshäng, grillmiddag och fransk chokladtårta.

Födelsedagsbarnet försökte sig på att rocka lite och vissa av de gamla takterna satt nog i men mest skrattade hon.

Finaste illa Milou.


Dock fanns det andra som höll mer låda. Lilla Milou sprang ivrigt runt i trädgården, lyfte bollar, körde Bobby Car och blev runtflugen i pappa Olas famn till tjutande förtjusning.

Är man ett charmtroll så är man, även om den lilla damen börjar bli riktigt envis av sig, man har inte mycket att sätta mot när hon kommer och tar en i handen och vill gå iväg någonstans, då är det bara att lydigt följa med :-)

Vackraste bonusdottern Inez.


Våra barn var också hemma och lekte i trädgården, hade vattenkrig och lekte i det uppsatta tältet. Precis sånt som man gör som barn när det är soligt ute, gräsmattan grön och det är långledigt så att man kan njuta ordentligt.

Stor boll till liten flicka.

Pappa Ola busar med sin dotter.


Det är en av fördelarna med att ha trädgård, att kunna vara ute hela dagen, ha gäster hemma och bara hänga, grilla god mat, sitta ute länge, länge och snacka tills mörkret lagt sig.

& det krävs inga större förberedelser, man tar ut det man vill och behöver och saknar man något så är det bara att hämta. Underbart.


Mjöd - Ancent drink of Kings and Poets. Passande!

Bästa chokladtårtan.


Till middag bjöds det på tilltugg bestående av kall mjöd och grillade korvbitar från Per i Viken (jag älskar deras chorizo medan Johan är tokig i Per i Parma, korv med äkta parmesan i), till förrätt blev det baconsaltade sparrisar med räkor, huvudrätten bestod av grillad färsk lax med ungsbakade potatishalvor och mango chutneysås och en maffig fransk chokladtårta med färska jordgubbar och balsamcréme till efterrätt.

Efteråt var vi väldigt mätta och belåtna och tårtan satt verkligen som en smäck. Perfekt "geggig" inuti, sådär så att det nästan smälter på vägen till munnen. & vi har en bit kvar hemma så jag ser fram emot eftermiddagens fikastund!

Men nu är det fredag och jag och Inez ska bege oss in till stan för att införskaffa det sista inför vår resa till Grekland på söndag. Inez behöver både solhatt och solglasögon och jag borde köpa en bikini, även om det är dödstrist att shoppa bikini när man är vinterblek och nästan genomskinlig.

Så vi får väl se hur det går...Kommentarer

  1. Åh så förfärligt att vi missade detta! Hoppas att vi kan göra om det någon gång under sommaren!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg