Min egen Silver Bullet.

Sjösala - Lysekil

Jag har en ny vapendragare, en sån där man kan litar på. Så länge ingen ger sig på henne finns hon där för mig.

Min Silver bullet.

Hon trillade nyss, ute på gården. Plötsligt låg hon bara där, ensam, övergiven och orkeslös. Jag skrek till, rusade mot dörren och låste upp den så snabbt det bara gick, kastade mig ut och reste henne upp. Letade efter små sår, skador att ta hand om, klappa på. Men hon verkar ha klarat fallet bra, som om det fanns ett hölje av bebisfett kring hennes ram, hennes styre, hennes däck.

Som om vore hon ett barn.

Hon tar mig dit jag vill, om jag stöttar henne lite, ger henne uppmuntran och komplimanger. Då tar hon mig så långt det bara går. & vi ska besöka stränder, byar och Tirups Örtagård. Åka på utflykt till Hjärups Kyrka och de intressanta utgrävningarna. Duka upp en kär gammal filt på en vacker äng, hälla upp jordgubbssaft med nästan smälta isbitar, ligga på rygg och titta på himlen.

Hon är min nu. Det är vi.

Hon och jag. Jag och hon.

& jag ska ta väl hand om henne, vi kommer ju från nästan samma ställe, där skärgården lockar till salta bad, sjötulpaner och klipphällar. De där som bara ett barn kan sova gott på ni vet. Som jag ibland saknar så att det gör ont in i själen, eftersom det är min barndoms rikedom och minnen.

Så min nya cykel är som en förlängning av den röda Cresent jag fick som sexåring, den första cykel jag minns, den vackraste. Som jag cyklade på överallt, till kiosken, till havet, till gräsmattan, till fritids.

Till klippor och salta bad. 

Min egen Silver Bullet. 

Nu är det du och jag.

Som vi ska cykla.

Hon och jag.

Jag och hon.

Kommentarer

  1. Jag förstår känslan. Om cykeln ramlar blir den kanske repad och börjar rosta och ser går det utför. Min pärla står täckt av damm i garaget.

    SvaraRadera
  2. Haha, "...bebisfett kring hennes ram...", du är för skön!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg