Matkoma deluxeGod frukost!

Nu ska vi prata mat, något dagen kretsar kring på ett eller annat sätt här. & den mesta av maten är kanon så det är inte så konstigt att det blir lite en en höjdpunkt under dagen

På semester är det ju lätt hänt att man går all in på maten och det är något vi anammar med nästan all vår kraft. jag försöker dock hålla emot lite. Inte kakor ect för någon av oss till frukost tex, någon måtta får det vara. Jag äter nyttigare än Inez som främst är intresserad av gottebordet men som får hålla till godo med vanliga cornflakes, rostat bröd, thé och någon enstaka morgon varm choklad. Jag väljer oftast mycket frukt och till det en smörgås eller flingor med mjölk, ett glas juice och kaffe. Inga kakor, inge flottiga korvar eller andra konstigheter.

Det känns bra att börja dagen med bra mat eftersom resten av dagen går sådär i jämförelse :-)


Baguette med ost.

Pasta carbonara med pizzaskinka...

BarnburgareTill lunch väljer jag oftast någon slags pasta, älskar Carbonara, bolognese och andra såsiga pastor. Inez väljer barnhamburgare, barnpizza eller någon slags baguette. & ibland slår vi till med en eftermiddagscrépe. För det är så fruktansvärt gott. Det kan även hända att det blir en milkshake eller en glass men inte på samma eftermiddag.


Världens sämsta bild men väldigt god Chicken a la créme

Lasagne

Gott grekiskt vin.På kvällarna äter vi på finrestaurangen på hotellet (vi har halvpesnion vilket betyder att vi får äta frukost och luncheller middag "gratis"). Hitintills har vi testat den grillade laxen (sådär), Souvlaki (inte Inez favorit), Chicken a la créme = mums, lasagnen som är toppen, Pasta al Freddo som blivit Inez favvo och pepparstek (också underbar). Till det dricker vi vatten, läsk eller ett glas av husets vin (jag, inte Inez) men häromdagen testade jag ett grekiskt vin som var supergott. Det kan jag rekommendera om ni är på semester på Rhodos.

& vi avslutar alltid med efterrätt. Trerätters ingår i halvpensionen men vi orkar bara två rätter så vi koncentrerar oss på de två viktigaste :-) De har underbara efterrätter och den varma brownien med glass och chokladsås är favoriten. Däremot blev jag ganska besviken på frukttallriken, i princip samma frukt som på morgon.

& nu är det minsann dags för en sen eftermiddagslunch. Tänka sig vilket sammanträffande :-D


Varm Brownie med glass och chokladsås.

Trist frukttallrik.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg