I den gamla delen av byn.

Inez gör ett lyckohopp vi Havsporten
Handgjorda armband

Tingeltangel

God afton!

Häromdagen for vi in till Rhodos stad för att besöka den gamla medeltida kärnan som sägs vara otroligt vacker och erbjuder en fantastisk marknad.

Jag som älskar medeltiden och shopping tänkte ju att det här passar mig som handen i handsken och Inez ville gärna se om hon kunde hitta några fina stenar. Tjejen fullkomligt älskar stenar och samlar på så många fina hon bara kan.

Dock var det mest tingeltangel, turistfällor, inkastare och smyckesaffärer som iaf jag inte var speciellt intresserade av. Jag tyckte snarare att det var synd och skam att man förstört den gamla delen genom att anlägga turistmarknad just där, jag hade hellre tittat på stenlämningar, delar av portingångar och alla gamla fina gränder.

För de gamla delarna är fascinerande och intressanta men de kommer bort bland turist-tshirtar och plottriga armband.

Synd.
Vacker urna och härlig port

Mums!

Gulliga gränder


Fjärilsarmband.


Men vi hade det ganska mysigt ändå och delade på en stooor glass, köpte Inez & Heléne-armband, strosade omkring på gatorna, kollade havet och var fascinerade över en man som satt i hel kostym mitt i all värme på en stol.

Vi handlade ytterligare var sitt armband, jag ett vitt och Inez ett med det typiska grekiska ena ögat som skyddar mot det onda ögat. Dock hittade vi inga stenar men när vi gick förbi en smyckesaffär stoppade en dam oss och ville att vi skulle komma in och titta på hennes smycken. Jag sa då att vi bara var ute efter stenar och efter att ha tänkt efter en sekund kallar hon in oss i affären.

For you, säger hon och håller fram en liten flätat korg med blå turkoser i. Sen manar hon Inez att ta en av stenarna, alla med ett hål i mitten så att man kan trä ett snöre inuti. Jag frågade om hon fick den gratis varpå damen säger

"It's for free and it's a good luck stone. And when she grows up she will marry a rich husband and come back here and buy everything in the store!"

Inez lycka var som gjord och hon framhåller att Grekland verkligen är hennes favoritland gång på gång. :-)

& så slutade vårt besök i Rhodos stad, klockan började bli mycket och vi var tvungna att bege oss hemåt för mat och sömn. Men kanske åker vi tillbaka redan i morgon, vi får se vad dagen har att erbjuda.


Gubbe med kostym och hund.

Jungfruporten

Beskyddaren

Stora båtar i hamnen

Inez leter snäckskal & stenar

Pripps Blå!

Kommentarer

 1. Jag hoppas att damen i smyckesaffären har rätt om det hon sa. :)
  Fina bilder, jag blundar och ser mig själv sitta på ett café med en espresso och njuta av värmen.
  Ha en fortsatt fin resa, ni två livsnjutare.
  Kram från ett varmt men blåsigt sydöstSkåne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra, du skriver alltid så uppmuntrande rader! Vi får se till att träffas nån gång, låt oss mana på våra män att bestämma något?!

   Kram fina du

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg