Att ha trettiotre bra anledningar.


Ärligt talat. Tycker du inte att din syster, sin mor, din flickvän, din fru och dina tjejkompisar ska ha precis samma rättigheter som du har så kommer jag anse att du är korkad. It's a fact. Live with it.

& om du anser att alla feminister är manshatare så behöver du läsa en bok eller två. MINST.

& om du anser att det är orättvist mot männen att det klagas så mycket på kvinnofientlig reklam när det minsann finns mansfientlig reklam så behöver du ett uppvaknande. Feminism står för att vi ska ha samma rättigheter, att slippa bli kränkta på grund av vårt kön, oavsett kön. Som feminist tycker "man" inte att det är bra att män också blir sexualiserade och förminskade, man tycker att det är lika illa. MEN, det händer inte en tusendels så ofta så förlåt mig och jag inte skriker i högan sky för att en man exploateras i ett sexuellt syfta, jag har nämligen fullt upp med att försöka att inte bli förbannad jag ser alla de tjejer som utnyttjas och ställer upp på tvivelaktig reklam.

& ja, de kanske kan skylla sig själva men de är ofta unga och i en svårbedömd situation och det är fan inte de som kommer på idén med en tjej på alla fyra med bara en skjorta på sig (Jennifer Åkerman). Att sen försvara ett sådant beteende med "det är naturliga bilder" säger kanske mer om branschen än något annat.

Ja jag är förbannad. Men mest av allt är jag trött, trött på att min skål med idioter växer för varne dag, trött på att behöva försvara att jag vill ah samma lön som the next guy utan att det ska vara någon jävla grej. Jag är trött på att läsa om tjejr som blir kallade fula, tjocka, lesbiska, idioter för att de vill att deras döttrar, vänner, och alla kvinnor runt omkring ska ha ett liv utan alla de krav som samhället ställer på oss, det samhälle som vi så konstigt nog finner oss i.

Men så säger nån (oftast en kille): Men varför bryr ni er, hur svårt kan det vara, det är väl bara att skita i det som visas, syns och hörs. Säg ifrån om det inte passar.

Jo tjena. Säg det till det de kvinnor som gjort precis det och blir hotade med våldtäkt, att få både det ena och det andra uppkört både här och där av män som tycker att "du din feminsitfitta, du ska allt akta dig. Eller så är du ful. Som om det har något med saken att göra.

Jag blir så förbannad, så innerligt förbannad. & en dag kommer den där ilskan koka över. För alla oss som är förbannade.

& det börjar just nu med Facebook. Om Facebook fortsätter att acceptera grupper som "Mind the Gap" men blocka personer som lägger upp bilder från trettiotre anledningar så kommer jag avinstallera skiten och jag hoppas att de flesta av mina vänner gör detsamma. Det finns andra nätverk, det finns vettigare nätverk. jag är trött på att ett av världens största sociala nätverk verkar bestå av idioti och dubbelmoral och sådana vill jag inte stödja.

Mvh

En jävligt förbannad Heléne
Kommentarer

Populära inlägg