Matporr på huset

Vid det här bordet skedde det saker den 19 juni 2012 minsann.

Näst sista dagen på Svalbard spenderades på Huset, samma restaurang som vi förlovade oss på i somras. Huset är känt för sin höga standard och sin fantastiska vinkällare, norra Europas bästa och största vinkällare och har sen 2006 haft utmärkelsen Best of Award of Excellence fra Wine Spectator för sin vinlista & servicen är förstaklassig, alltifrån mottagandet till varenda detalj under middagen är genomtänkt och fantastisk och gav oss definitivt känslan av lyx och flärda efter dagar med skoteroveraller och underställsklåda.

På Huset fanns det denna helg dels en avsmakningsmeny och dels en nordisk meny, vi gick på den nordiska med tillhörande vinpaket och champagne som fördrink. & vilken mat. & som på andra riktigt bra restauranger får man ju så mycket mer än de rätter man faktiskt beställer. Vilket gjorde att vi fick två extra små aptitretare som fick oss att le lite extra.

Låt oss titta på kvällen:
Vi anlände till det här scenariot. Karga berg och svindlande höjder, en tendens till skymning och kväll. Det är lika magiskt och intagande varenda kväll. & ner för sluttningarna se man pärlband av skotrar som är på väg hem efter dagens äventyr.

& det är vacker, det är fantastiskt vackert.
Gudagott bröd, inte för att jag åt mer än en smula, ville inte äta mig mätt på bröd innan den lovande middagen.
Johan i skägg och ett ansikte märkt av kyla och frost. Men glad och stilig som vanligt.Kvällens första aptitretare. Gravad lax med potatis och purjolöksmos, strösslad med bloidpuddingsmulor. Väldigt gott. Även om jag inte kände så himla mycket blodpuddingssmak, kanske att smulorna bidrog med sältan.

Gott, gott. gott!Så var vi inne på dagens ordinarie rätt; Finstrimlat sidfläsk och champinjon  i en sparrissoppa toppad med gräslök. Den här vara mind blowing så god den var. Smaker som exploderade i munnen och som fick både Johan och mig att sitta som två förvirrade guldfiskar. MagiSen var det dags att stifta bekantskap med kungskrabban. Len, kall och med en lagom kombintation av avets sälta och den kalla såsens sötma.


G&T fast i fryst form. Lime&citronsorbet med blåbärssmulor. Mmm, kändes som en GT. Fast en bra GT. törstsläckande

Jag minsann


Sista maten jag fotograferade utan att behöva skämmas för resultatet. Ren med morotspure. Det var sådär faktiskt, man kan ju inte blidka alla.
Men fint dessertvin fick vi,

En given fönsterbuild

& så den obligatoeiska tobilden.

Kommentarer

  1. Härligt att bli så där omhändertagen på en restaurang och få så där makalöst genomtänkt mat! Kul kombinationer.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg