Fan, vi är fast på Svalbard!


Det blåser småspik här just nu och planet ska egentligen lyfta om två timmar. Men mer och mer snön driver in mot landningsbanan och personalen har kommit ut och informerat oss om att vi kanske måste stanna ytterligare ett par dagar här medan ovädret drar förbi. Just nu känns det rätt hopplöst, det är världens minsta terminal och här måste vi övernatta på golvet om det vill sig illa. Alla hotellrum i stan är fullbokade, högsäsong när det är som allra värst.

Som tut var "känner" Johan en guide här, vi ska försöka få tag i honom och se om det finns en chans att man kan slagga i hans lägenhet. Ihop med honom och hans mamma...

Men annars blir vi kvar på terminalen ett tag. Kanske kan vi förflytta oss in tll en restaurang i byn och vänta in mer information där men det känns inte mycket bättre eftersom vädeleksrapporten talar om fem dygn med snöstorm och kulingvindar. Nu när man bara vill hem, byta minus 17 till plus sex grader och känna hopp om våren. Att då bli sittande här känns väldigt frustrerande och onödigt.


& jag kommer missa starten på mitt nya jobb och vi får inte träffa barnen i dag om vi hade tänkt. & stackars Lilleman, som längtar så efter oss. Jobbigt när allt skiter sig.


Typiskt.


Första april och allt.


EDIT: Detta var alltså ett aprilskämt. Vädret var strålande och resan gick kanon.

Kommentarer

  1. Nejmen, "...starten på mitt nya jobb..." och det säger du bara så där i förbifarten!!! Eller har jag missat att du berättat. Vad roligt att du fått nytt jobb hur som helst. Grattis!

    Hoppas det snart löser sig för er. Inte kul det där.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg