Det kommer aldrig vara över för mig.

Jag kommer älska dig när jorden gått under.

Mitt tonårshjärta bankar så hårt, så hårt. Jag känner blodsmaken i munnen och kindernas varma rodnad sprida sig ner till hjärtat som svämmar över av känslor som inte vet vart de ska ta vägen. I kroppen och överallt runt omkring är det kaos, som det bara kan vara i en lång och gängligt tonårskropp som smygröker bakom silosen och drömmer om smala punkpojkar med vackra bruna ögon och snelugg så fort dörren stängts bakom hennes rygg och hon kan sjunka ner i den obäddade sängen och stirra upp i det vitmålade taket högst upp i huset.

& all musik som ledde känslorna fram på deras rätta väg. Hur jag spelade låtar om och om på min skivspelare vars nål slets ut av mina vinylkvällar i mitt tonårsrum fyllt av hopp och krossade hjärtan.

& jag är vuxen och ensam men med vänner och jag har druckit alldeles för mycket vodka kvällen innan men det har inte riktigt gått över styr än. & i det blå tältet är det trångt, varmt, svettigt och ingen anar vilken fantastiskt upplevelse vi strax kommer få vara med om, vilket geni vi strax kommer få se på scenen. Hur han kommer skaka på huvudet åt vår allsång, att vi kan hans låtar, att vi står packade som sillar för hans skull. Hur kan kommer att jämföra sig själv med Stålmannen, att det var hans barndoms drömmar som slog in just där och just då, men på ett helt annat sätt än vad han en gång trott.

& han har aldrig varit lyckligare än så här. Inte än.

Men kanske är det inte förrän idag jag faller på riktigt, faller hårt, länge och för alltid. & kanske är det för att låten påminner om The Killers - When we were young men det är texten, herregud texten, som bankar skiten ut mitt vuxna jag och slungar mig tillbaka till mitt tonårsrum, mitt tuggummituggande osäkra jag som spenderade timmar med min allt för fult skrivna dagbok och på dagdrömmar som oftare än vad jag väntat slog in.

Mitt tonårsjag som hade ett våldsamt bultande hjärta och känslor som aldrig ville ta slut. Mitt tonårsjag som cyklade rundor i timmar för den den där pojkens skull, han som tittade under lugg och hade tighta svarta jeans och som varenda tjej på skolan var smygkära i och ville ha i hemlighet. Men han blev min, han blev mitt tonårseko och hela min värld.

& när Håkan sjunger blir jag varm i hjärtat och tårögd av känslor. Det är det vackraste jag hört och jag lyssnar om och om igen och förundras hur en människa kan skriva något så vackert, något som berör mig så oerhört, som petar på något på djupet.

& den enda pojken jag tänker på är den som är min, den vackraste av dem alla, den jag tänker på när jag hör Håkan sjunga de vackraste av ord till de finaste av toner. & jag kommer älska den här låten för alltid. Det kommer aldrig vara över för mig.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg