Den fula ankungen
Käkarna är spända och ju längre dagen lider dessto tröttare och mer sliten ser jag ut att vara. Gud vad jag behöver lite äkta färg på kinderna och en massiv dos av D-vitamin. Kylan, även om den inte är lika påtaglig nu för tiden, får mina axlar att krypa ihop uppe vid öronen och spänna kroppen likt en krum gammal gumma.

Så jag längtar enormt efter lite värme, lite rödrosig hy och att få sänka axlarna i takt med att kroppen tinar upp till våren, likt blommorna och knopparna i trädgården.

Trots att jag vet att det inte hjälper att klaga på vädret så är det så ofantligt svårt att låta bli när man nästan halkar på perrongen i väntan på tåget, när vägen till jobbet är förrädiskt hal i skuggpartierna och det fortfarande är väldigt kyligt i vinden.

MEN.

Jag tror ju att det är på väg att vända och jag vet att jag tänker likadant och samma visa varje år. & när våren kommer då kommer den med stormsteg, det vet man ju. Så det är bara att vara uthållig, snarare än man kan tro är den här, överväldigar oss och värmer upp våra frusna kroppar.

Så jag väntar, håller tummarna och försöker få blodcirkulationen att mjuka upp musklerna. & så kryper jag upp i soffan, ser ett nytt avsnitt av Game of Thrones (hur bra?!!!) och ser en ny dag passera och försöker göra det bästa av den.

För det är ju det man kan göra, ta dagen som den kommer, njuta av den oavsett den är kall eller varm och vara glad att kvällarna blir ljusare och ljusare.

Så ska vi nog snart kunna jubla över tjugo grader och fräknar på näsan.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg