Då våren kom.


En härlig helg är till sin ände och jag har fyllt hjärtat med sol, fågelkvitter och familjekärlek. Precis sådant man behöver efter en allt för lång vinter.

Vi satt på gårdstaket och lät den värmande solen smeka våra vinterbleka anleten och kroppen fylldes långsamt av D-vitamin och energi. & när kvällen kom fanns det märken efter solen på min kropp, på så sätt stannade den kvar, som om den ville visa att den fortfarande fanns med mig och att den kommer komma tillbaka och förse mig med värme och energi gång på gång på gång.

Gång, på gång, på gång.

Det gjorde aldrig ont, där solen hade smekt mig varsamt, som om den visste att jag var ömtålig efter vinterns ovarsamma framfart. Men inuti var jag varm, vårvarm, kärleksvarm och solvarm. Solen nuddade inte bara mitt skinn, den vidrörde delar i mitt inre, delar som kylts sedan de där första snöflingorna singlade genom luften sent i november. Snöflingorna som aldrig tycktes sluta singla, de som länge täckte marken där det borde blommat, borde ha grönskat och borde ha skimrat av morgondagg och nattfukt.

Men nu, nu exploderar det runt omkring mig, på vägen till tåget ser jag knoppar som brister, knoppar som inte klarar av att hålla sig längre, knoppar som skalar av sina skyddande lager, knoppar som liksom mig kastar vinterskruden och sträcker sig mot himlen, mot solen, mot den varma vårvinden.

Mer, mer, mer, vi vill ha mer.

Vi vill alla ha mer.

Det är som om vi inte får nog, nu när solen och värmen gett oss en förhandsvisning om vad som komma skall så är begäret, törsten, så mycket större, så mycket intensivare och så mycket mer välbehövlig. För vi är vinterfrusna, bleka och trötta. Vi är torra i huden, håret är statiskt och läpparna fnasiga. Våra ögon är trötta och våra ansikten glåmiga. Våra hjärtan är fattiga och vår själ är tömd.

Men all det där ska snart ändras. För med solens och värmens ankomst ska vi återuppstå, bli glada och rosiga om kinderna, lättare. Glansen i ögonen ska åter spraka och håret ska fångas av vårvindarna och föra tankarna till sommarens sol & bad och oändligt långa picknickar på de grönaste av gräsmattor.

Vi kommer leva upp igen, som vi gör varje vår, varje sommar och som alltid vid de första varma dagarna.

Våren är här nu.

Äntligen. Jag säger äntligen.

Äntligen.
Kommentarer

Populära inlägg