Att inte vara en nervös gröngöling


Hej svejs!

Så var det vippedagen och färden mot helg går i en rasande fart. Min dag har dessutom gått alldeles extraordinärt fort då det var första dagen på mitt nya uppdrag (är ju konsult).

Plötsligt gick jag upp tio i sex, lämnade hemmet medan maken fortfarande låg kvar i sängen och satt på ett tåg mot Helsingborg strax efter klockan sju. Från och med nu blir det två timmars pendling om dagen och den tiden ska jag utnyttja väl. Jag ska läsa massor av böcker, lyssna på all musik jag har och filosoferande titta ut över de skånska landskapens förvandlingar från vår till höst och sommar till vinter.

& njuta av egentid.

Dagarna ska jag tillbringa på ett kontor på femte våningen med utsikt över Helsingborgs hamn, färjorna och vackraste Helsingör. Jag ska lära känna en ny stad, en stad som har mina anor, min mormors fotsteg och släktens förgreningar. Här har jag varit många gånger förr, främst som liten då vi turade, turade och turade. & de danska ostaffärernas karaktäristiska stank gjorde mig illamående och tic-tacen alltid fanns nära till hands.

& en röd pölse eller två med bröd och ketchup. Det var här jag lärde mig älska de danska korvarna, någonstans mellan Helsingborg-Helsingör.

Men nu är det nya tider, nya rutiner, nya människor men en inte så ny Heléne. Den tjej som för sju och ett halvt år sen klev in på Sony Ericsson som en nervös gröngöling är bortblåst och istället har hon ersatts av mer erfaren person. Som vet vad hon klarar av och inte klarar av, som vet att hon kan sitt jobb bra och utför det mer än väl. Som vet hur man kommer in i en grupp och som inser att alla inte behöver gilla en. Som kan resonera om saker, även i en helt ny miljö och redan på första dagen.

Det ger styrka, det ger en boost och det ger ork.

Att veta att allt det där fortfarande finns kvar, att det bara legat lite latent, att jag kan, vill och gillar det här. Mycket.

Men det gör också mig trött. Korvstoppning och tidiga morgonar kommer däcka mig innan halv elva varje kväll. Full av nya intryck, nya möten med trevliga människor och ett helt nytt liv på distans. Det känns bra, spännande och utvecklande.

Precis så som ett nytt jobb alltid borde vara och kännas.& väl hemma handlar jag på mig så mycket grönt jag kan hitta och har råd med. För våren är sen och jag är inen förodlare så här handlar vi färdiguppdrivna tomater, örter och annat smått och gott som ska förgylla vår berså med de grönaste av blad och ljuvligaste av dofter.

& jag ska odla sallad, dill och sätta potatis. Plantera jordgubbsplanor och smultronplantor. Vänta in den riktiga värmen och hoppas på en bra skörd i sommar. För inget slå egenodlade potatisar kokta i egen dill. Det är sommar för mig.

Men nu är det sängen som gäller. Omedelbart.

Kram på er!

Kommentarer

Populära inlägg